2019. június 11., kedd

A GYÁVA, ERŐSZAKOS HATALOM RETTEG A TUDÁSTÓL, A FÜGGETLENSÉGTŐL, A KRITIKUS GONDOLKODÁSTÓL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2019.06.11.


Jó reggelt! Vége van a vasárnapok sorának, kezdődnek a szorgos hétköznapok. Állítólag Schmuck Andor indul a főpolgármesterségért. Ő állítja, nem én. Hogy kinek a támogatásával és minek indul ő, azt meg nem tudom mondani. Azonban szöget ütött a fejembe, hogy vajon miből él a jeles férfiú (és a hozzá hasonlóan jelesek)? Vállalkozása van? Alkalmazott valahol? Van valamilyen szakmája? Végzettsége? Vagy Magyarországon meg lehet élni abból, ha valaki azt állítja, hogy ő politikus?

"Köszönetét és nagyrabecsülését fejezte ki a magyar kormánynak Michel Aoun libanoni köztársasági elnök országa támogatásáért – közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter hétfő délután az MTI megkeresésére Libanonból.

A miniszter a libanoni legfelsőbb bíróság elnöke, Jean Daoud Fahed meghívására érkezett a közel-keleti országba, annak alkalmából, hogy a bírói testület fennállásának századik évfordulóját ünnepli. A libanoni köztársasági elnök az ünnepi jubileumon a Nemzeti Cédrus Rend parancsnoki fokozatával jutalmazta meg Trócsányi Lászlót.

A miniszter az MTI-nek beszélt a Libanonnak nyújtott magyar támogatásokról, kiemelve ezek közül azt a templomfelújítási programot, amelyhez a magyar kormány 463 millió forinttal járul hozzá, 33 templom felújítását vállalva ezáltal. A találkozón a köztársasági elnök arról beszélt, hogy Libanon és Magyarország azon országok közé tartoznak, amelyek identitásukat fontosnak tartják, és a továbbiakban is meg kívánják őrizni – mondta Trócsányi László. Hozzátette: Michel Aoun nagy megértéssel fogadja és támogatja Magyarország migrációs politikáját.

Trócsányi László megbeszélést folytatott Albert Szerhan libanoni igazságügyi miniszterrel is, akivel áttekintették az igazságszolgáltatás előtt álló aktuális kérdéseket. Hozzátette: a libanoni igazságszolgáltatásra óriási teher hárul, hiszen a szíriai háborús menekültek befogadása miatt kétmillióval nőtt az ország népessége.

A magyar miniszter arra is kitért, hogy meghívta a libanoni igazságügyi minisztert a nemzetközi igazságszolgáltatással foglalkozó budapesti konferenciára.

A tanácskozásra Libanon, Tunéziai, Marokkó, Georgia, Boszniai, Luxemburg és Ukrajna már elfogadta a meghívást – tudatta." (MTI)

Mit lehet erre mondani? Hánagyongratulálok. Detélleg.

Kezdődik a parlamenti hét. Ma délután egy órakor kerül napirendre az Országos Bírói Tanács (ez az egyetlen olyan szervezet, mely elméletben felügyeli Handó Tünde munkálkodását) előterjesztése az Országos Bírói Hivatal elnökének leváltásáról. A parlamenti többség természetesen vita nélkül fogja elutasítani az OBT javaslatát, hiszen a kormánynak nem az a fontos, hogy az OBH elnöke a legnagyobb szakmai alapossággal, a törvények teljes betartásával végezze a munkáját, hanem az, hogy a kormánypárt számára kedvező módon működjön. Handó Tünde tökéletes példa arra, hogy egy régebben kifogástalan szakmaiságúnak ismert ember hogyan torzul a hatalom igényei szerint olyanná, aki végül méltatlanná válik a hivatalára, ám lehetetlen megszabadulni tőle. Emlékeim szerint utoljára Schmitt Pál volt az, akinek elengedte a kezét a Fidesz. Ilyesmi többé nem fog előfordulni.

Folytatódik az 1956-os Intézet bedarálása is. Mivel az intézet nem volt hajlandó szolgálni a kormányzatilag megszabott hazug emlékezetpolitikát, betapossák a Veritas alá. Semmi, a világon semmi nem maradhat független. El kell taposni mindent és mindenkit, csak a kormány akarata érvényesülhet, semmi más – még a valóság – sem térhet el a központilag kiadott irányvonaltól. Ez az illiberális demokrácia lényege.

A Magyar Tudományos Akadémia bedarálása sem szünetel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.