2019. június 23., vasárnap

A MAGYAR KORMÁNY PÉLDÁT MUTAT ÖNZÉSBŐL EURÓPÁNAK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.06.23.


Magyarország továbbra is keresztbe fekszik szinte minden olyan kezdeményezés előtt, melyek az EU távlati céljait szolgálnák. Különösen a klímaváltozás elleni harc és a menekültkérdés megoldása számítanak elvetendő témáknak a magyar diplomácia gyakorlatában, melyhez általában a V4-ek közül sikerül megnyernie 1-2 szövetséges kormányt. Úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány számára nem túl előnyös uniós választási végeredmény nem változtatott azon a destruktív hozzáálláson, ami eddig jellemezte a magyar diplomáciát.

Korábban már feltettük azt a kérdést önmagunknak és a kormány tagjainak, hogy a minden közösségi kezdeményezés ellen való fellépésen túl vajon melyek az Orbán-kormány valódi diplomáciai céljai? A közös törvények, nyilatkozatok blokkolásával ugyanis annyit el lehet érni, hogy a szükséges igen szavazatért cserébe lehet kérni valamit, ám a destruktív politizálás mellett látni kéne valami alternatív elképzelést is, ami megmutatná, milyen elképzelései vannak a magyar kormánynak az EU jövőjéről.

Eddig azonban nem igazán rajzolódtak ki ilyen irányvonalak, az azonban egyértelmű, hogy a folyamatos obstrukció indokaként teljesen értelmetlen, oda nem illő magyarázatok kerülnek napvilágra. Legutóbb például azt a közös törekvést akadályozta meg Magyarország Csehország és Lengyelország szövetségében, hogy 2050-re klímasemlegessé tegyék Európát, azaz nullára csökkentsék a felmelegedést okozó anyagok kibocsájtását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.