2019. június 7., péntek

A NŐKHÖZ FORDULNAK A SZAVAZÓK, NŐK MENTHETIK MEG A VILÁGOT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.06.06.


Orbán Viktor be nem vált jóslataival és be nem következett új világkorszakaival szemben egyértelműen kirajzolódik egy trend, amelyet nevezhetnénk új világkorszaknak is, ha Tusványosra járnánk prófétálni. A világ autokratikus, diktatórikus, fasisztoid törekvéseivel szemben erőtlennek és gyengének bizonyuló férfiak helyét felváltják a sokkal határozottabb, elvszerűbb és kiszámthatóbb nők, s a világ minden részén a szavazók feléjük fordulnak. A nők előretörését és “ébredését” jelezte a #me too mozgalom is. A nők kiléptek a megalázott, elnyomott, kihasznált helyzetükből. Kezükbe vették az életüket, de nemcsak a sajtát életüket.

Miután a nők eddig legfeljebb megtűrt, de elnyomott helyzetben voltak a politikában, legtöbb esetben lenézték őket, de az érvényesülésük mindenképp akadályba ütközött, ezért egy aranytartalékot képeznek, amikor a férfiak – itt most nem részletezett okok miatt – elhasználódtak. Ez nem(csak) a feminista mozgalmak következménye, mert a közélet legkülönfélébb szintjein megjelenő nők legnagyobb része egyáltalán nem feminista, nem szingli, nem leszbikus, nem gyermektelen. Egyszerűen a szükség hozta létre azt a helyzetet, hogy a nők kiálljanak, és átvegyék a férfiak szerepét, ahol a férfiak most csődöt mondtak.

Ez pedig a világ fasizálódása, amire a demokráciákban ellustult, elkényelmesedett, elkorrumpálódott, elfáradt férfiak nem képesek ellenállni. Van egy biológiai ok is, hogy a populisták agressziója és gátlástalan hazugsága lesöpri a politikailag korrekt demokratákat, mert ez a politikai korrektség nem áll a populista demagógok útjában. Kivéve, ha egy nővel találkoznak, akik ráadásul nem félnek ezektől a “macsó”, erőt demonstráló szájhősöktől és bántalmazó típusú, agresszív és erőszakos férfiaktól. Éppen az alóluk való felszabadulás, a velük szembeni kiállás, a nemi erőszakkal szembeni mozgalom tette őket alkalmassá.

Nem véletlen, hogy Trump hatalomra kerülése után nem sokkal a világ legnagyobb női tüntetése volt Washingtonban és Amerika nagy városaiban, amihez a világ más részein is csatlakoztak. Trumpot legyőzte a női ellenfele, 3 millióval több szavazatot kapott. Trump az oroszok segítsége és az utolsó héten bejelentett FBI-vizsgálat nélkül soha nem győzte volna le Hillary Clintont, miközben republikánus férfi riválisait a gátlástalan handabandázásával lesöpörte. Soha annyi nőt nem választottak meg kongresszusi képviselőnek Amerikában, mint legutóbb, és soha annyi demokrata női elnökjelölt nem volt, mint most...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.