2019. június 9., vasárnap

A ROMÁN TITKOSSZOLGÁLAT MÁR A PÁPALÁTOGATÁSON IS “FELLÉPETT”

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.06.08.


A román titkosszolgálat Ferenc pápa csíksomlyói látogatása alkalmával már tett egy magyarellenes lépést, amikor felfedeztek a pápa ruháján egy magyar szöveget, és letakartatták azt.

Az erdélyi magyar Krónika számolt be arról, hogy az egyházi művész, Cristina Sabău-Trifu által tervezett pápai miseruhát egy héttel a szertartás előtt készítették, a hátán pedig Szűz Mária és a zarándokok képét helyezték el, a „Járjunk együtt” magyar felirattal (A “Hadd járjunk együtt ” volt a pápai látogatás hivatalos vatikáni mottója, ennek magyar fordítása volt a szöveg).

"Valaki besúgta ezt a román titkosszlgálatnak (SPP), és néhány nappal a pápai látogatás előtt egy előzetes ellenőrzést végző SPP-tiszt megkérdezte az erdélyi tartományi (regionális vezető) ferences rendet, hogy igaz-e, hogy a ruhadarab magyar felirattal rendelkezik. Az “igen” válaszra azt az utasítást adták, hogy adjanak hozzá egy anyagcsíkot a magyar szöveget tartalmazó ruházathoz, amivel takarják le a magyar nyelvű szöveget. A ruhadarabot korábban a Vatikán engedélyezte, miután a pápa tisztában volt azzal, hogy Romániába látogat, de a magyar kisebbség búcsújáró helyén misézik."

A pápa a prédikációjában éppen az egymással szembeni sérelmek és előítéletek feloldásáról és a békés egymás mellett élésről beszélt. Szólt az idegenekről, a bevándorlókról is, ami pedig a magyaroknak volt egy üzenet, miután a jelenlevők 98 százaléka Orbán-hívő, aki meg sem jelent ezen a történelmi eseményen (a hanyatló brüsszelita Nyugat BL-döntőjét azért nem bojkottálta), és aki a keresztény identitást a menekültekkel szembeni elutasítással, az idegengyűlölettel azonosítja.

A magyarok itt kisebbségiek, akikkel cudarul bánik a többség, míg saját hazájukban ők bánnak ugyanígy a kisebbségeikkel, és azokkal, akik a nyomorból vagy a biztos halálból menekülnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.