2019. június 9., vasárnap

A NER-LOVAGOK NEM AZ UTCÁN ÉLNEK

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.06.09.


Az Alkotmánybíróság határozata értelmében nem alaptörvény-ellenes a szabálysértési törvény tavaly októberben hatályba lépett módosítása. Arról a változtatásról van szó, amely lehetővé teszi a hatóságoknak, hogy elzárással büntessék az „életvitelszerűen” közterületen tartózkodó hajléktalan embereket. 

Lefordítjuk magyarra: ha nem tudnánk, hogy Magyarország legjobb bírái, legpártatlanabb koponyái és legfedhetetlenebb ítészei alkotják ezt a testületet, most elbizonytalanodnánk. Azt hinnénk, hogy nincs igazuk az alkotmánybíráknak, és megint az van, ami az utóbbi időkben számos alkalommal: hogy ezek a derék urak nem a társadalomnak, hanem a hatalomnak kívánnak megfelelni, őket szolgálják, mert tőlük kapják a fizetésüket.

Ha nem tudnánk, hogy nemcsak szakmailag tévedhetetlenek, és mindemellett még a morális fölény is az ő oldalukon áll, azt gondolnánk, hogy a cinikus, sunyi hatalom kiszolgálói. A mostani határozat ugyanis nem kevesebbet sugall, minthogy tessék gazdagnak, tehetősnek lenni! De legalábbis jövedelemmel, otthonnal rendelkezni. Tessék olyan családba beleszületni, amely megfelelő egzisztenciát biztosít, jó iskolákba járni, divatos, korszerű szakmát tanulni, külföldi egyetemeken diplomát szerezni. Aki mindezt elmulasztja, magára vessen, amiért olyan helyzetbe került, hogy megnézheti magát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.