2019. június 1., szombat

A VIKING ÉS AZ ÁLLAM KÖZÖS TULAJDONOS A LEGFŐBB DUNAI HAJÓS CÉGBEN

INDEX
Szerző: TENCZER GÁBOR, CSURGÓ DÉNES
2019.05.31.


Nem lesz egyszerű dolga a főpolgármesternek, ha szabályozni akarja a Budapest belvárosi szakaszán megnövekedett szállodahajó-forgalmat, mivel a szállodahajó-biznisz egyik legnagyobb szereplője és haszonélvezője, a Viking Cruises egy magyar kft.-n keresztül közösen tulajdonolja a Rogán Antalhoz tartozó Magyar Turisztikai Ügynökséggel a legfőbb dunai hajós céget, a Mahart Passnave-t.

A Viking Cruises neve akkor terjedt el igazán a köztudatban, amikor egyik szállodahajójuk, az ukrán parancsnokság alatt hajózó Viking Sigyn összeütközött a Hableány nevű turistahajóval, és maga alá gyűrte azt. A balesetnek eddig hét áldozata van, az ukrán hajóskapitányt pedig a rendőrség őrizetbe vette, és halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatja ki.

A Mahart Passnave-et 2013-ban vásárolta meg a magyar állam számára a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. Idén márciustól a cég feletti tulajdonosi jogokat az állami Magyar Turisztikai Ügynökség gyakorolja, amelynek részvényesi jogai a miniszterelnök kabinetfőnökének, Rogán Antalnak a kezében vannak, írtuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.