2019. június 5., szerda

A VIKING SZÁLLODAHAJÓNAK MAGYARORSZÁGON KELLETT VOLNA MARADNIA, AZ ELTŰNT MAGYAR MATRÓZ CSALÁDJA BOCSÁNATKÉRÉST VÁR

168 ÓRA ONLINE
Szerző: DUKAI PÉTER
2019.06.05.


Halálos tömegszerencsétlenségben érintett jármű nem megy sehova, amíg le nem zajlik az összes vizsgálat - állítja Magyar György.

Bocsánatkérést vár az elsüllyedt Hableány matróza, Pethő János családja, miután a Viking Sigyn szállodahajó üzemeltetője még mindig nem kereste fel a kétfős, hivatalosan eltűntként kezelt magyar személyzet családtagjait - írta a Lokál.

A lap értesülését, amely szerint a család teljes körű jogi képviseletét a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda látja el, Magyar György irodavezető ügyvéd is megerősítette a 168 Órának. Azt mondta, a Viking Sigyn hajót egyszerűen nem lehetett volna elengedi egy nappal a hajókatasztrófa után.

- Ilyen súlyos, halálos tömegszerencsétlenségben érintett jármű nem megy sehova. Itt kellett volna maradnia, amíg le nem zajlik az összes vizsgálat

- mondta a 168 Órának Magyar György, majd hozzátette:

egy „egyszerű” közlekedési balesetnél is sokáig helyszínelnek, nem hogy egy ilyen mértékű katasztrófa esetében.

- Minden büntetőeljárás alapja a teljes körű, szakszerű nyomrögzítés. Ebben az esetben a nyomoknak kell megválaszolni, hogy a Hableány kapitánya hibázott-e, vagy a Viking vétkesen hajtott bele és gyűrte maga alá a Hableányt. A Viking nevű hajót a büntetőeljárási törvény alapján le kellett volna foglalni, hogy ne nyúlhasson hozzá senki, mint lényeges bizonyítási eszközhöz. A szakértők általában előzetes gyorsszemlét szoktak tartani, de itt még nagy valószínűséggel erre sem volt lehetőség az időjárási viszonyok, a műszaki hiányosságok és az idő rövidsége okán - mondta az ügyvéd...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.