2019. június 20., csütörtök

ÁGYNAK ESETT EURÓPA! - BELEROKKAN MAGYARORSZÁG, VAGY LÁBON KIBÍRJA?

PORTFOLIO
Szerző: BEKE KÁROLY
2019.06.20.


Miközben Nyugat-Európából sorra jönnek a rosszabbnál rosszabb makrogazdasági adatok, a régiónk egyelőre kitart, nem látszanak a lassulás jelei. A JP Morgan elemzői arra keresték a választ, minek köszönhető ez, illetve mennyire tudjuk függetleníteni magunkat fő felvevőpiacainktól. 

Európa lassul, ez már nem kérdés

Néhány hónappal ezelőtt kezdtek gyűlni a felhők Európa egén, először a feldolgozóipar beszerzési menedzserindexei mutattak lassulást, majd mostanra ez átgyűrűzött a makrogazdasági adatokba. Legutóbb a múlt héten a német ipari termelésről és a külkereskedelemről jöttek kiábrándító adatok, melyek arra utalnak, hogy még mindig nem jött el a pozitív fordulat.

Közben a kelet-közép-európai régióban egyelőre nem látszanak a megtorpanás jelei, a magyar feldolgozóipar aktivitását jelző beszerzési menedzserindex például májusban 60 pont közelébe emelkedett, ami további bővülést jelez előre.

A JP Morgan szakemberei most két kérdésre keresték a választ: minek köszönhető a régió ellenállóképessége, illetve meddig tarthatunk ki, ha Európa tovább lassul?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.