2019. június 8., szombat

AMIKOR PHIL COLLINS BEINTETT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2019.06.08.



Kifejezetten érdekes utazásra indulunk ma, melynek során érintjük Dubait, az északi sarkkört és Kazahsztán is, miközben az is kiderül majd, milyen bonyodalmakat tudott okozni Phil Collins nemzetközileg egyezményes beintése és még egy hegedűvonó is előkerül.

Mindez úgy merült fel, hogy a Los Angeles-London-Budapest-tengely podcast-sorozat egyik állandó szereplője, Bandosz nemrégiben Dubaiban és környékén járt.

Mint kiderült, egy magyar barátja dolgozik kint, aki pár hét múlva költözik haza, így jött egy hirtelen ötlet, hogy ha már így alakult, miért nem használná ki ezt az alkalmat.

Bandosz járt Dubaiban, Abu-Dhabiban a Nagy Mecsetben, a Burdzs al-Arab tetején, a sivatagban és még sok más helyen.

„Nagyon érdekes benyomásaim voltak, egyrészt, mert Ramadán volt. Elég meleg volt, ami segített abban, hogy ne legyek éhes napközben. A vízfogyasztás hiánya már nehezebb volt.

Annyira azért mindkét helyen liberálisak, hogy aki nem muszlim, az ehet, csak ne a nyilvánosság előtt. A Starbucksok és az éttermek egy része nyitva van, de egy paravánt állítanak fel az ablakban, hogy a látvány ne sértse az utcán járókat.

Az egyik plázában elmentünk egy szexi fehérneműket áruló bolt mellett, amire ki volt rakva egy plakát: tanga és melltartó együtt – Ramadan special (persze más termékekre is igaz, terepjárót is árultak így)...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.