2019. június 15., szombat

ÁTNÉZTÜK ORBÁN FOGORVOSÁNAK ÜGYÉT, ÉS ÁTLÁTHATÓBBÁ TETTÜNK EGY ÁLLAMI CÉGET

ÁTLÁTSZÓ / HETI MUTYIMONDÓ
Szerző: ÁTLÁTSZÓ
2019.06.15.



Az uniós ellenőrök gyanúsnak találták a miniszterelnök fogorvosának támogatását, a NAV azonban nem. 2 év pereskedés után megkaptuk az állami tulajdonú ATEV Zrt. szerződéslistáit. Exkluzív ajándékokat adunk cserébe, ha támogatod az adatvizualizációs csapatunkat. Elolvastunk egy maffiás könyvet, nyilatkoztunk a Klubrádiónak, és megnéztük a pápáról szóló dokumentumfilmet.





OLAF-jelzések: Orbán fogorvosának támogatását is gyanúsnak találták az uniós ellenőrök

Három éve nyomoz költségvetési csalás gyanúja miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a piaci árnál drágábban, uniós támogatásból beszerzett fogászati berendezések ügyében. Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) ajánlása alapján indult büntetőeljárásba azonban már nem került be Orbán Viktor fogorvosának és üzlettársának az érdekeltsége, az OTI Orvosi Turizmus Iroda Zrt., ahol az OLAF szintén vizsgálódott. Az uniós ellenőrök azt kifogásolták, hogy az OTI kötelező részvétele a pályázati felhívásban sérthette a közbeszerzési irányelvet, ugyanis a cég tender kiírása nélkül jutott több mint félmilliárd forinthoz.


Mostantól támogathatod az Átlót is, cserébe látványos ajándékokat kapsz

Tavaly novemberben indítottuk el az Átlátszó vizualizációs projektjét, az Átlót, itt az ideje egy rövid számvetésnek. Ha pedig tetszett az eddigi munkánk, akkor mostantól kifejezetten bennünket is támogathatsz az Átlátszón keresztül, cserébe pedig plakátot, mappát vagy vászontáskát kapsz, vagy tiéd lehet a teljes csomag.

A héten emellett:
 
átláthatóbbá tettük az állami tulajdonú ATEV Zrt. gazdálkodását
 
megírtuk, hogy a Mészáros-család cégei alvállalkozói lesznek a Budapest-Belgrád vasútvonal építésének
.
elolvastuk a magyar szervezett bűnözés történetéről szóló könyvet
 
- a cseh miniszterelnök korrupciós ügyéről nyilatkoztunk a Klubrádiónak
 
megnéztük a Ferenc pápáról szóló dokumentumfilmet

További cikkeink:
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.