2019. június 2., vasárnap

ÉPÍTHETNÉNK ELLEN-KISVASUTAT FELCSÚTRA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2019.06.02.


Újabb öröm csapott bele a NER propagandagépezetébe, mint villám a csalándba. Ahová amúgy sose, legfeljebb alkalmanként, de akkor nagyon. Az összneres öröm és boldogság oka nem más, mint az, hogy Tóta W. Árpádot nem jogerősen 400 ezer forint sérelemdíj, valamint 176.400 forint perköltség megfizetésére kötelezte a bíróság. A PestiSrácok cikkének címe szerint magyargyűlölő kijelentésekért. Most szólok, nem láttam az ítéletet, sem az indoklást. Nem a perről fogok most beszélni, csak és kizárólag arról, ami a PS cikkében megjelent és arról, én milyen következtetéseket tudok levonni ezekből. ITT lehet elolvasni az alapművet.

Tehát a cikk alapján úgy ítélte meg a bíróság (nem jogerősen), hogy Tóta W. Árpád HVG-n megjelent publikációja érzelmeket és főleg emberi méltóságot sért, ami miatt két magánszemély beperelte az újságírót. A PS szerint ezt a szövegrészt kifogásolták a méltóságukban sértett polgárok:

"Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – “kalandozást” – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig állították, hogy ők bűncselekmény hiányában, sőt mellőzésével dúlják éppen a falvakat és kolostorokat. Ám az európai lovagok telibe szarták az ő játékszabályaikat és illiberális világképüket, és seggtől szájig beléjük állították a pallost. Ezután a magyar banditák bátran hazaszaladtak, és elújságolták, hogy kurva nagy verés jár most már a kalandozásért."

Az idézet a Magyar ember nem lop, csak kalandozik című cikkből való. A PestiSrácok szerint:

büdös magyar migránsok” és „magyar banditák” jelzős szerkezetekkel illette azt a népet, amelyhez elvileg ő is tartozik. A bíróság május 30-i ítélete szerint Tóta W. valóban megsértette a felperesek emberi méltóságát, mert a kifejezései egy egész népre, egy egész közösségre vonatkoznak sértő, megbélyegző értelemben.

Ha ez igaz és a bíróság valóban sértőnek találta a két felperesre nézve azt, amit Tóta W. az augsburgi csata kapcsán írt le – nyilván átvitt értelemben -, akkor itt sokkal nagyobb a baj, mint amit rémálmomban is gondoltam. Ha valóban van olyan magyar bíróság, amelyik úgy véli, hogy a most élő honfitársaink joggal bántódtak meg, amiért vélt vagy valós eleiket nem a legnagyobb tisztelet hangján emlegette az újságíró, akkor nekem lenne most egy javaslatom. Alapítsunk (vagy alakítsunk) pertársaságot. Bizonyára van az olvasók között jónéhány ügyvéd, talán hajlandóak segíteni.

Amennyiben van ma Magyarországon olyan bíróság, amelyik elismeri két kortársunk jogos fájdalmát azért, mert egy 1109 évvel ezelőtti csata kapcsán beletiportak az ő magyarságába, keressük meg azt a bíróságot és pereljünk. Náluk persze, nem őket. Hiszen – ha nem is egy egész népet, de annak jókora részét – naponta aláznak porba, naponta rágalmaznak, tudatos hazugságokkal uszítanak ellene...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.