2019. június 20., csütörtök

FIKTÍV SZÁMLÁS ÜGYBEN VÁDLOTT A VALTONNAL EGYÜTT DOLGOZÓ ŐRZŐ-VÉDŐ CÉG VEZÉRIGAZGATÓJA

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: CSIKÁSZ BRIGITTA
2019.06.19.


A Target Group Facility Management Zrt. árbevétele 2017-ben mintegy 1,6 milliárd forint volt. A cégnek azóta megy ilyen jól, mióta együtt dolgozik a Fidesz kedvenc biztonsági vállalkozásával, a Valton-Sec Kft.-vel. A két cég számos állami megbízást nyert el közösen, pedig a Target vezérigazgatója, Balázs Róbert egy mintegy 900 millió forintos költségvetési csalási ügy vádlottja.

A vádlottak kötelező jelenlétére hívta fel a figyelmet a Fővárosi Törvényszék bírája, Farkas Gabriella a bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalási ügy tárgyalásán idén május 15-én, különösen az egyik vádlottra, Balázs Róbertre vonatkozóan. A férfi annak a Target Group Facility Management Zrt.-nek a vezérigazgatója, amely számos munkája mellett a fideszes kötődésű Valton-Sec Kft.-nek is dolgozik.

A vádlottak padján 22-en ülnek: Balázs Róbert a Target Group Consulting Kft. és a Target Group Security Kft. révén érintett az ügyben, amely fiktív számlázásról szól. A férfi a tizenheted rendű vádlottja az eljárásnak, de az Átlátszó birtokában lévő vádirat alapján a büntetőeljárás egyik fontos szereplőjének tűnik.

Az ügyészség szerint fiktív céghálózattal tüntették el az áfát

A Fővárosi Főügyészség a vádiratban azt állítja, hogy a vádlottak az adófizetési kötelezettséget úgy csökkentették az általános forgalmi adó körében, hogy egy cég, a Raumputz Kft. fiktív számlát állított ki más társaságoknak takarításról. A Raumputz azonban gazdasági tevékenységet nem végzett, az ahhoz szükséges személyi és tárgyi feltételekkel nem is rendelkezett.

Ezzel a céggel biztosították azt vádlottak, hogy a munkát megrendelő társaságok legnagyobb üzleti partnere állandó legyen. „Ezzel egy olyan ütköző (puffer) céget hoztak létre, amely elválasztotta az alvállalkozói láncolatot a megrendelőtől” – áll a vádiratban. A vállalkozás alá pedig a terheltek egy gazdasági tevékenységet nem folytató, fiktív céghálózatot hoztak létre.

A vádlottak a takarítási munkák mellett biztonsági tevékenység végzésére is alapítottak kft.-ket. Erre hozták létre Balázs Róbert két vállalkozását, a Target Group Consulting Kft.-t és a Target Group Security Kft.-t is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.