2019. június 20., csütörtök

UTAZÁS A VILÁG EGYIK LEGSZEBB HEGYÉRE


HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő
2019.06.20.


Fellegekben járó vasút, lámahúsos szendvics és egészen csodálatos, sokszínű hegyek a főszereplői Ági posztjának. A Határátkelő egyik „ősszerzője”, aki Chilében él, most Argentínába látogatott el és nem akármilyen élményekben volt része – ennek megfelelően nem akármilyen sztorik és fotók következnek.

„Az argentin kiruccanás ötlete szó szerint a semmiből jött. Az egyik magyar barátném a „közelben” (mármint chilei léptékkel mérve a közelben, vagyis busszal kb. 9 órányi távolságra) lakik, ezért elég gyakran utazom Calama városába.

Láttam, hogy tőlük, az argentin Saltába több társaság is indít buszokat. Mikor legutóbb arra jártam, rákérdeztem, mennyi a buszjegy és milyen hosszú az út. Azt mondták, hogy kb. 20e Ft a buszjegy (csak oda) és nagyjából 8 órát vesz igénybe az út. Megörültem: ez a szomszédban van! :)

Meg is beszéltem velük, hogy ha legközelebb jövök látogatóba, akkor egy nagy közös kiruccanásra indulunk Argentínába valamennyien. Sajnos nekik most nem jött össze (piszkos anyagiak), így aztán elsírtam a bánatomat az ex-sóginőmnek, aki permanens útitársam a kontinensen és azt válaszolta, amit vártam tőle: nem tudnak veled menni? Ne búsulj! Majd megyek én!

Volt olyan meggondolatlan, hogy rám bízta az út szervezését. :) Eredetileg egy 2-max. 3 napos kiruccanást terveztünk (konkrétan városnézést), de ahogy elkezdtem utánaolvasni a látnivalóknak Salta környékén, a 2-3 napból se perc alatt 9-10 lett.

Őszintén meglepett a dolog. Két évvel ezelőtt egy egyhónapos út során végigjártuk Argentína „klasszikus” látnivalóit, sőt a nem klasszikusakból is párat.

Nem tűnt hihetőnek, hogy van itt még egy csomó minden, ahova senki nem jut el, max. a helyiek, pár hátizsákos és a környező országok lakói. Salta egyszerűen kiesik a tipikus turistaútvonalból, mely főleg Argentína Atlanti partvidékét érinti (Buenos Aires - Valdés félsziget - Perito moreno gleccser - Iguazu vízesés - El Calafate).

Argentína hatalmas és az ország nyugati része (legfőképp az Andok vonulatának környéke), egyszerűen nagyon messze van mindentől. Például Buenos Airestől Salta csaknem 1500 km. Nincs az a turista aki megtenne egy ilyen utat, pláne ha fogalma sincs arról, hogy mit láthat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.