2019. június 17., hétfő

HAZÁM, EURÓPA

ÉLET ÉS IRODALOM / PUBKLICISZTIKA
Szerző: ARA-KOVÁCS ATTILA
2019.06.14.


Meglepő gondolattal kezdem ezt a cikket, de nem azért, hogy bárkit is provokáljak. Orbán Viktor szerintem nagyon sokat tett azért, hogy ne csak polgári nyilatkozat legyen európainak tekinteni magunkat, hanem ez belső, egyben közösségi élménnyé váljon. Amikor 2003 áprilisában én is odahúztam az igent a csatlakozásunkhoz, boldog voltam, de nem volt abban semmi rendkívüli. Nem gondoltam bele, hogy valójában mit jelent ez. És eszembe se jutott, mit veszítenék, ha a nemek győznének.

Most már belegondolok, átérzem rendkívüliségét, jelentését és jelentőségét. Orbán mindent megtett annak érdekében, hogy a szívem beleremegjen, ha felmerül ez a lehetőség. Amikor 1999-ben azt nyilatkozta, „Európán kívül is van élet” – hangosan felnevettem. Mi közöm ahhoz, hogy egy kültelki senki miket hord össze a kommunistákból épp nácikká vedlő söpredékének? De most, közel 13 éves miniszterelnökségét követően (1998–2002, 2010–2019) már minden elképzelhető. Országom olyan állapotban van, mint Románia 1989-ben, mint Jugoszlávia 1996-ban. Nem sereghajtó ebben-abban, hanem Európa lepratelepe.

Akárhogyan tekintek is önmagamra, valóban másodrendű európai polgár lett belőlem csak azért, mert miniszterelnökömet Orbánnak hívják, s a világban nyíltan utána köpnek, ha bárhol megjelenik.

Gyanús figura lettem, aki nem tartja be szavát, hanem hazudik, ügyeskedik, csal, mert országom miniszterelnöke egy hazudós, ügyeskedő csaló.

Tolvaj lettem, amióta Magyarország miniszterelnökének családja és baráti köre után nyomoz az európai csaláselleni iroda (OLAF), mert megcsapolják az uniós pénzforrásokat, és szánalmas őrültségekre költik, illetve egyéni meggazdagodásra.

Áruló lettem, mert miniszterelnököm Putyinnal konspirál a nyugati liberális demokráciák ellen.

Nem azért fogadtam el az Európai Parlament mandátumát, hogy mindezt lemossam magamról, hanem hogy ezt a gyalázatot lemossam mindenkiről, akit Orbán Viktor beszennyezett. Azért fogadtam el, hogy megvédjem hazámat, Európát attól a gonosztevőtől, akinek nincs egyéb célja, mint az egész kontinenst belelökni a nemzetállami alávalóságok poklába...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.