2019. június 20., csütörtök

KARÁCSONY GERGELY ÁTADTA A TIBORCZ-ADÓ ELSŐ CSEKKJÉT MÉSZÁROS LŐRINCNEK

MÉRCE
Szerző: BLASKÓ ZSÓFIA
2019.06.20.


Ma délután, a főpolgármesteri előválasztás első szavazási napján Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes sajtótéjákoztatót tartott Mészáros Lőrinc egyik ingatlanja előtt – de egy meglepetéssel is készültek. A házba Mészáros Lőrinc lánya és veje költöznek majd.

„Itt állunk egy olyan ház előtt, amely nyilvánvalóan nem tisztességes úton szerzett vagyonból épült… Pontosan mutatja ez az építkezés is, hogy mit ért a Fidesz az alatt, hogy családok éve.

-kezdte a sajtótájékoztatót Karácsony.

A továbbiakban arra is utalt, hogy ez a családok éve mindössze csak néhány, a kormányhoz közel álló családé – szerinte Budapesten lakhatási válság van, 2018-ban az egész világon itt nőttek a legtöbbet az ingatlanárak.

Ekkor bejelentette, hogy azért vannak most ott, mert főpolgármesteri programjának a legfontosabb pontját akarják bejelenteni: a Tiborcz-adót, aminek begyűjtéséből a lakhatási válságot tervezi megoldani. Karácsony szerint vannak Budapesten olyan milliárdosok, akik „tisztességes munkával” szerezték meg a vagyonukat, de többségében közpénzből finanszírozzák lakhatásukat.

Karácsony tervei szerint a félmilliárd forint értékű (főleg Fidesz-közeli) ingatlanokra vetne ki különadót, az ebből befolyt pénzt pedig bérlakások építésére és felújítására költenék. A jelölt szerint a Tiborcz-adó nem ingatlanadó, hanem a „felső egy százalék hozzájárulása a közösség céljaihoz”.

A Tiborcz-adót természetesen mindenkinek be kell fizetni: a tisztességes milliárdosoknak ez nem lesz probléma, hiszen pontosan tudják, hogy sokkal tartoznak ennek a városnak. Azokon, akik viszont csalárd módon jutottak vagyonhoz – azokon egyszerűen bevasaljuk ezt az adót.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.