2019. június 12., szerda

MIKÖZBEN PUSZTUL A BALATON, MÉSZÁROS EGYRE CSAK GAZDAGODIK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.06.12.


...Lássuk, mi történt még a mai napon. Noha a családok éve már véget ért, a Fidesz mégis képes még így, utólag is rontani a családok helyzetén. Történt ugyanis, hogy az LMP képviselője, Ungár Péter javaslatot adott be a parlamentnek, amelynek értelmében 100 ezer forintra emelték volna az ápolási díjat mindenki számára. Na, vajon mit tett a fideszes kétharmad? A kereszténység védelmezője, a nemzet megmentője? Igen, gond nélkül leszavazták a javaslatot, 112-51 arányban. Ez azt jelenti, hogy az ápolási díjban részesülők nagy többsége továbbra is 38-és 58 ezer forint közötti havi támogatással számolhat. Már aki kap egyáltalán. Szép, mit ne mondjak.

Mészáros Lőrinc ma is tökéletes napot zárt, kiderült ugyanis, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításának 50%-a az oligarchához köthető cégek felelőssége lesz, amivel akár 295 milliárd forintot is kereshet a kisgömböc – arról már nem is beszélve, hogy haverok és családtagok is érdekeltek az üzletben. Ez a pénzösszeg azonban nem egy összegben, csupán 5 év leforgása alatt fog majd megérkezni a felcsúti gázszerelő számlájára. Nem érdemes azonban csüggednie Mészárosnak, hiszen a vasútvonal felújítása mellett szerencsére őket érte a megtiszteltetés, hogy megépíthessék a Magyarország-Szeged gázvezetéket. A közbeszerzés nettó értéke 22 milliárd forint, amelytől az ajánlatkérő 30 százalékkal eltérhet, írja az MTI, tehát akár több mint 22 milliárd forint is ütheti Mészáros markát. Hát nem nagyszerű?

Tiborcz István megkezdheti a rettegést – mint ahogy ez megtörtént, amikor a HVG riportere elől egy kisbuszba menekült -, hiszen feljelentést tesz a rendőrségen a Párbeszéd I. kerületi képviselője vele szemben. Ennek oka pedig nem más, mint hogy a Budavári Önkormányzat áprilisban lemondott egy több százmillió forintot érő vári műemléképület elővásárlási jogáról, méghozzá – mit ad isten – pont Tiborcz javára. Micsoda véletlenek, ugye. V. Naszály Márta és Karácsony Gergely egy közös sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy feljelentést tesz hűtlen kezelés és károkozás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. Nagy csodákra persze nem kell számítani, elég, ha Polt Péter feltűnik az ügy környékén és máris megszüntetik a nyomozást. Egy próbát azért talán megér, addig is szó van az uniós pénzeket elcsaló és abból meggazdagodó Orbán vőről.

Pusztítják a Balatont építkezők: az utóbbi három-négy évben beruházási hullám sújtja a tópartot, ami látványosan megviseli az élővilágot. Súlyos károkat okoz a természetben az is, hogy a hatóság folyamatosan magasan tartja a vízszintet – mondta Zlinszky András, az MTA Ökológiai Kutatóközpontjának munkatársa a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában.

Tehát a nagy többségében kormányközeli vállalkozók egyszerűen tönkreteszik a Balatonpartot, lassan, de biztosan kiirtják a növényzetet, amelynek eltűnésével az addig ott élő állatok is eltűnnek, talán örökre. Fontosabbak ugyanis a szállodaláncok és apartmanok, amelyek milliárdokat termelhetnek Mészárosnak és a hozzá hasonló, a kormány által felhízlalt milliárdosoknak, aminek a levét megint az egyszerű emberek isszák meg. Az elmúlt évek, évtizedek pusztítását nem lesz egyszerű helyrehozni, már ha egyáltalán az még lehetséges lesz. De érdekel ez bárkit is kormányszinten? Egy dolog a fontos, minnél több pénz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.