2019. június 23., vasárnap

MINÉL ROSSZABB MINDENKI MÁSNAK, AZ ÁJTATOS MŰANYAGKERESZTÉNYEKNEK ANNÁL JOBB

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.06.23.


...Nem vagyok egy kifejezetten szentimentális ember, vagy legalábbis azt gondolom magamról, hogy nem vagyok, de a Miskolchoz tartozó Lyukóvölgyben élő 3-4 ezer, jórészt halmozottan hátrányos helyzetű ember – nyugdíjasok, segélyen lévők, sokgyerekesek, munkanélküliek – egyikének-másikának sorsát bemutató cikktől még nekem is elszorult a torkom. Mert ez a valóság semennyire nem látszik a Karmelita Dunára néző, panorámás puritánságából, és a szabadságharcos, győztes csatakiáltások zajában sem hallatszanak a nyomorúság halálhörgései. Ennek az országnak csak azért nem pusztultak el még teljesen bizonyos részei – például a Miskolchoz tartozó Lyukóvölgy -, mert vannak elhivatott, a szó legnemesebb értelmében vett jó emberek, akik lehajolnak azokhoz, akikhez önérzetes gazemberéknek nem szokásuk. Azokat a szavak, amelyek megint eszembe jutottak rögtön a torkom elszorulása után, most inkább megint nem írom le, hogy vasárnap reggel ne zaklassam fel a mimózalelkeket, akiket rendszerint nem érdekel, az indulatokat kiváltó rögvalóság, de belecsimpaszkodnak az obszcén kifejezésekbe, mert addig sem kell szembenézni semmivel. Jól van az úgy.
Meg a világszívonalú, 2,2 milliárdból épülő kisvárdai termálvizes lórehabilitációs központ is köszöni szépen, jól van. Mert lovas nemzet vagyunk, vagy mi a jóisten! Adjuk meg a módját, merjünk nagyot álmodni!

"Mivel sem Közép-Európában, sem az egész kontinensen hasonló adottságokkal bíró létesítmény nem áll rendelkezésre, a lovascentrum számos más, magas lovaskultúrával rendelkező nemzet válogatottjait is hazánkba vonzhatja, hazai és nemzetközi versenyhelyszínként is funkcionálhat"

– ezt Cseresnyés Péter, Palkovics innovációs és az MTA-t szétszopató szakminisztériumának államtitkára válaszolta Orbán helyett Vadai Ágnes képviselő kérdésére, amely arra vonatkozott, hogy célból kell a lówellness. Nem tudom, mit nem lehet érteni ezen: kontinentális hiányt pótolnak a létesítménnyel. Az jó, mert 2010-hez képest Magyarországon, nem csak a populáció hanyatlik demográfiailag, de a lovak száma is csökkent (64 800-ról 52 100-ra), szóval jó az irány. A prioritások felismerése nagy erőssége volt mindig is ennek a kormánynak. Ezért terveznek Kisvárdától néhány kilométerre, a semmi közepére, Szabolcsveresmartra luxus-teniszakadémiát is. Mert ha a pénzes emberek igénylik, akkor kell ilyen. Az igaz, hogy mindeközben a 2,2 milliárdos lówellness-központnak és 2,5 milliárdból épült stadionnak helyet adó Kisvárda egyik iskolája a szülőktől kért pénzt,hogy le tudják burkolni az intézmény udvarát, de nyugi: nekik a haza az első!

Ez azon mérhető le a legjobban, hogy dolgoznak az elvtársak. A KDNP-nek és külön Semjén Zsoltnak is igen jó érzéke van a munkához. A szétszívatott, lezüllesztett magyar oktatásban is volt/van még pár olyan jól működő dolog, amit még Hoffmann Rózsának sem sikerült annak idején szétvernie, de majd most Semjén elintézi. Az úgy van most még, hogy az óvodapedagógusok állapítják meg, mikor iskolaérett egy gyerek, vagyis azt, hogy menjen 6 évesen iskolába, vagy maradjon még egy évet az óvodában. Ezzel a lehetőséggel rengetegen élnek, hiszen miután evidencia, hogy a gyerekek különböző korban válnak képessé az iskolai helytállásra, azt is tudják, hogy az óvodában dolgozó szakemberek pontosan látják, kinek érdemes még várnia és kinek nem. Ezt Semjén holnaptól jobban tudja, úgyhogy benyújtotta rosszemlékű Hoffmann asszonyság korábban elvetélt javaslatát, amivel lényegében a kormány eltörli a rugalmas iskolakezdést: ha egy gyerek betöltötte a 6. életévet, kötelező elmennie iskolába. Tehát ha a szülő vagy a hozzáértő óvodapedagógus nem gondolja, hogy a 6. életévét már betöltött gyerek már iskolaérett, akkor a szakértői bizottsághoz kell fordulnia. Ezek a bizottságok eddig csak a „problémás esetekkel” foglalkoztak (vagyis a még hétévesen sem iskolaérett gyerekekkel), ezután viszont minden kérelmet nekik kell elbírálniuk. Szép munka, Semjén! Nem elég, hogy azon ügyködnek, hogy se a szülőknek, se a tanároknak ne legyen beleszólása az iskolaigazgatók kinevezésébe, a gyerekek érdekei is le vannak szarva. Minél rosszabb nekik, annál jobb ezeknek az ájtatos horogkeresztényeknek. És tényleg, már időben el kell kezdeni a populáció rommá szívatását, a kötelező óvodáztatásnál kezdik: eztán majd közigazgatási perben (!) dőlhet el, hogy valaki otthon maradhat-e még egy évet, vagy mennie kell akkor is, ha még nincs itt az ideje
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.