2019. június 26., szerda

SZAKÉRTELEM, TAPASZTALAT, SZERVILIZMUS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2019.06.26.


"Másfelől, a magyar választók döntő többsége nem szeret komoly pozíciók esetében kísérletezni: a szakértelmet és a tapasztalatot várja el a miniszterektől, a képviselőktől, a polgármesterektől és a főpolgármestertől." (Fricz Tamás)

Ezen röhögök órák óta. Egyébként is drámaian okos dolgokat szokott írni Fricz mester, de ez a kijelentése egészen egyszerűen zseniális. Alapvetően az idézet egy olyan propagandacikkből való, mely Kálmán Olga lejáratását célozza (mert újságírónak hazudja magát, közben pedig van képe politizálni. Szemben Fricz Tamással, aki polutológusnak vallja magát de újságcikkeknek nevezett propagandaanyagokban szolgálja a regnáló hatalmat), de nincs ebben semmi meglepő. Jelenleg az összes pártlap arra van ráállítva, hogy tapossák Tarlós István kihívóit. Bármilyen eszközzel és megállás nélkül. De én most tojok erre, az önkényesen kiragadott kijelentéssel óhajtok foglalkozni.

Magam elé képzelem az okos magyar választót, ahogy éppen elvárja a szakértelmet és a tapasztalatot a miniszterektől (gondolom, a miniszterek elnökétől is) és a képviselőktől. Is. 
Hánézzükcsak:

Orbán Viktor. 56 éves. 1987-ben szerzett jogi diplomát, de soha nem szerezte meg a szükséges gyakorlati időt, soha nem dolgozott jogászként. A diploma megszerzése után három évig Soros György pénzéből élt, 1990 óta a mi pénzünkből él. Sem szakmai, sem egyéb gyakorlata nincs. 29 éve politikusnak vallja magát.

Semjén Zsolt. 56 éves. Teológus. 1990 óta politikusként tevékenykedik, bár neki van munkatapasztalata. Érettségi után három éven át hivatalsegédként dolgozott a budapesti Kisipari Termeltető Vállalatnál. Időközben szociológus diplomát is szerzett. Ő a miniszterelnök helyettese.

Varga Mihály. 54 éves. 1989-ben végzett az Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Belkereskedelmi Karának áruforgalmi szakán. 1989-1990 között először 43. sz. Állami Építőipari Vállalat, gazdasági revizora, majd a Kelet-magyarországi Vízügyi Tervező Vállalat, közgazdasági munkatársa. Tehát van egy év munkatapasztalata. 1990 óta politikából él. Ő a másik miniszterelnök-helyettes és Magyarország pénzügyminisztere.

Szijjártó Péter. 40 éves. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi kapcsolatok és sportmenedzsment szakán szerzett diplomát 2002-ben, azóta politikából él. Ő a külügyminiszter.

Rogán Antal. 47 éves. Közgazdász diplomát szerzett 1995-ben, abban az évben a Széchenyi István Szakkollégium nevelőtanára, demonstrátor volt, óraadó tanár az egyetem pénzügyi tanszékén. Még 1995-ben a Magyar Nemzeti Bank munkatársa lett, 1997-től politikából él. Ő a miniszterelnök kabinetfőnöke (propagandaminiszter).

De sorolhatnánk a jobbnál jobb képviselőket is, Farkas Flóriántól Németh Szilárdig. Egyik kiemelkedőbb szakember, mint a másik. Hihetetlen gyakorlattal a hátuk mögött.

Ha van valami, amit ez a kormány, pontosabban amit a magyar miniszterek elnöke nem visel el, az éppen a szakértelem. Már egyetlen szakértő sincs nemhogy a kormány, de a Fidesz közelében sem. A szakértelem és a tapasztalat helyett egyetlen fontos kritérium a feltétlen szervilizmus. Ezzel lehet előbbre jutni a politikának hazudott bolhacirkuszban. Van már nekünk több gyakorló elmebetegünk, akik kiélhetik a zavaros álmaikat. A mi bőrünkre, persze...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.