2019. június 27., csütörtök

TGM: TÉBOLY, AGYALÁGYULTSÁG, ÖNPARÓDIA - ORBÁN CÉLJA, HOGY NÉMÁN, FEGYELMEZETTEN, EGYSÉGESEN KÖVESSE A NÉP. AZ ÚT A SZAKADÉK MÉLYÉRE VEZET

KLUBRÁDIÓ
Szerző: KLUBRÁDIÓ / BOLGÁR GYÖRGY
2019.06.27. 


Össznépi röhögés fogadja majd mindazt, amit a kormány tervez például a hun múzeummal, a gigantikus Attila-emlékművel – mondja Tamás Gáspár Miklós. A filozófus szerint már az egész magyar értelmiség szembe fordult mindazzal, ami ma országban van, s különösen azzal, amit Kásler Miklós és Palkovics László csinál.

Még a Kádár-érában is létezett -ha mást nem, a föld alatt- egy délibábos, szittya, hun mítosz, amely alátámasztotta a szélsőjobb egy részének tevékenységét, de ennek kevés képviselője volt. S ami lényeges: az államvezetés csúcsa ezt nem képviselte.

Téboly, elmondhatatlan agyalágyultság, teljes önparódia – jellemezte a helyzetet Tamás Gáspár Miklós. Szerinti azok, akik egyáltalán tudomást szereznek róla, jól szórakoznak rajta még külföldön is.

Egyébként ez mutatja, hogy mi a rendszer politikai elitjének az ideológiája. Gyökerei a kiegyezésig vezetnek vissza, az azt ellenzők és a felvilágosodást ellenzők egy részének gondolkodásáig, ami aztán a nyilas mozgalomban is felbukkan, most pedig a neofasizmusban.

Orbán rendszere a magyarokra haragította az összes szomszéd országot, rosszabb a helyzet, mint 1913-ban. A miniszerelnök jobban érzi magát mondjuk Türkmenisztánban, mint Nyugat-Európában. Éljen Ázsia, le Európával! Ezzel jelzi a szélsőjobboldal egy részének, hogy velük van.

A hatalmi cél világos: egy nacionalista mozgósítás. Ha körülöttünk mindenki ellenség, akkor nem bízhatunk másban, csak a vezérben. Klasszikus eszköz a társadalmi osztályok, csoportok közötti egyenlőtlenségek áthidalására a szomszédok iránti gyűlölet felizzítása.

A szomszédaitól elkülönített, magára utalt nemzet mítosza arra való, hogy a nép csak egy kiutat lásson: egységesen, némán követni Orbán Viktort. A szakadék mélyére.

ITT HALLGATHATÓ MEG, ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.