2019. június 6., csütörtök

TRIUMFÁL A FIDESZ-TÁBOR, MIKOR SÍRNI KELLENE

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: KABAI DOMOKOS
2019.06.06.


"Aki szemet huny a hatalommal való visszaélés fölött, maga is részese az aljasságnak."

Még mindig elképedek azon a szemérmetlen találékonyságon, ahogyan a Fidesz-média az európai parlamenti választások eredményeit tálalja. Nincs nap, hogy ne ütköznék valamilyen újabb leleménybe arról, mekkora sikert ért el az állampárt a május 26-ei voksoláson. Ennek viszonylagosságáról korábban már értekeztem itt,most azonban lássuk a fejleményeket! Június 4-én, kedden például ezt jelentette az M1 Híradó 23 óra utáni műsorvezetője:

Tízezer szavazókörben győztek a kormánypártok – ezzel a címmel közölt cikket a Magyar Nemzet. A lap azt írja, nincs olyan szavazókör, ahol ne voksoltak volna a Fidesz–KDNP-re az európai parlamenti választáson. Még az ellenzéki vezetésű helyeken, így a XIII. kerületben és Szegeden is sikerült a kormánypártoknak megszerezniük a szavazatok többségét. Ez azt jelenti, hogy a szavazókörzetek csaknem száz százalékát megnyerte a Fidesz-KDNP. A nagyobb részvétel miatt az ellenzéknek is sikerült növelnie szavazatai számát, de nem olyan arányban, mint a Fidesz-KDNP-nek”.

Tekintsünk el attól, hogy a hír többek között azt példázza, miként épülnek egymásra a Fidesz-állampárti média különböző csatornáinak ugyanazon közlései! Ne foglalkozzunk azzal sem, hogy az állami televíziónak ebben a mindössze negyven másodpercében háromszor hangzik el a Fidesz-KDNP neve, méghozzá pozitívnak szánt üzenetként, szemben az egységesen kedvezőtlen színben feltüntetett ellenzékkel! Ezúttal fókuszáljunk arra a cinizmusra, ami az effajta tálalás mögött húzódik meg! A kormánypárti politikusok és az őket szolgáló propagandisták ugyanis azt a látszatot keltik, hogy egyenlő feltételek között voksolhattak a választók. Csakhogy ez átverés. Az a politikus, az a magát politológusnak vagy újságírónak nevező személy pedig, aki pedig ezt tudatosan figyelmen kívül hagyja, minimum aljas...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.