2019. június 7., péntek

VARGA MIHÁLYNAK A GYENGE FORINT MIATT ELGURULT A GYÓGYSZERE

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER 
2019.06.07.


Varga Mihály pénzügyminiszter interjút adott a Figyelőnek. Arra a kérdésre, hogy mit javasol azoknak a magyaroknak, akiknek a gyenge forint miatt megdrágult a külföldi nyaralásuk, azt felelte: „izgalmas egy külföldi kirándulás, de egyáltalán nem baj, ha honfitársaink itthon töltik a szabadságukat, itthon pihennek és költenek. Annyi szép és érdekes látnivaló van Magyarországon."

Most, hogy mondja Varga úr, már nem is vágyunk sehová. A baj csak az, hogy itthon is drága minden: üzemanyag, zöldség és gyümölcs, ha erre is volna valami jó tanácsa a pénzügyminiszter úrnak, bizony isten, megköszönnénk.

Nem most kezdte a cinikus viccelődést Varga pénzügyminiszter. 2012. szeptemberében a Duna Tv Közbeszéd című műsorában gazdasági témákról kérdezték, és eközben szóba került, hogy szerinte mitől indul be a lakossági fogyasztás. Bölcs választ vártunk, de még bennünket is meglepett, hogy mekkora okosságot kaptunk. „Előbb-utóbb a hűtőszekrény elromlik, előtt-utóbb lehet, hogy a tévét is ki kell cserélni. Attól, hogy valaki két évig nem vesz meg valamit, mégiscsak eljön az idő, amikor lehet, hogy ezt meg kell tennie.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.