2019. július 13., szombat

A CEU-T VÉGLEG ELÜLDÖZTE ORBÁN, MOST KELLENE KIRÚGNI A NÉPPÁRTBÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.07.13.



Ha egy magánegyetemet következmények nélkül el lehet üldözni egy európai uniós országból, mert a liberális demokrácia és a jogállamiság alapjait tanítja a világ diktatúráiból érkező diákoknak, akkor az EU nyugodtan bezárhatja a kapuit, mert akkor előbb-utóbb bármit meg lehet csinálni az Európai Unióban. Az Európai Néppárt az Unió és pártcsalád ellen indított frontális támadása után Orbánnak hárompontos ultimátumot adott, amelyek egyik az volt, hogy Orbán lehetővé teszi, hogy a CEU amerikai diplomás képzése Budapesten maradhasson.

Miután ezt megtagadta, a CEU pedig Bécsbe menekült, ahol most magánegyetemi akkreditációt kapott, Orbánt azonnali hatállyal ki kellene repíteni az Európai Néppártból, és súlyos szankciókkal kellene sújtani az országát, amely ezt megengedte és tudomásul vette. Orbán ezzel elárulta és megtagadta az 1989-es demokratikus magyar rendszerváltást is, mert a Soros György által alapított CEU a rendszerváltás békés magyar modelljét és a jogállamiság megteremtését tanította elsősorban olyan diákoknak, akik a világ minden részén működő diktatúrákból érkeztek. Orbán illiberális fasiszta állama éppen azért nem tűrhette a CEU-t Budapesten, mert Magyarország nem lehet a világ demokratizálódásának fővárosa, ha Orbán akaratából a világ fasizálásának fővárosa lett.


A CEU elüldözése pontos látlete Orbán fasiszta rendszerének és e rendszer stílusának. Nem rendőrség vagy katonaság rohanta meg a CEU épületét, nem vitték koncentrációs táborba a tanárokat, hanem az Orbán által megszállt és kisajátított névleges parlament formálisan hozott a CEU bezárását célzó törvényt, amely a törvényesség hazug látszatát adta a zsarnok diktátor egy személyes döntésének. Ezután a CEU hiába tett meg mindent, és felelt meg a lehetetlen feltételeket követelő törvénynek, ezek a bűnözők még a saját törvényüket sem tartották be, mert még azt is meghatározták, hogy mi minősül Amerikában, New York államban egyetemi oktatásnak. Nekik nem felelt meg a New York Állam által adott akkreditáció...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.