2019. július 29., hétfő

A GAZ LEHÚZ, ALTAT, BEFED

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.07.29.


....A propagandával és statisztikai kozmetikával kormányzó illiberális ámokfutás és elvetemültség, aminek a rohadt gyümölcseit már boldogan lehet szüretelni. 2010 óta az összes tetves kétharmados kormány azt tudja felmutatni, hogy miközben a slepp már megszámolni sem tudja a milliárdjait, a sportba és betonba öntött közpénzeket pedig már ép ésszel felfogni sem lehet, az ország hosszú távú versenyképességét meghatározó ágazatokon spóroltak. Úgy mint oktatás, egészségügy, környezetvédelem.

Míg 2010-ben a GDP 30,9 százalékát költötték e célra, jövőre az arány már csak 24,5 százalék. Ezzel együtt igaz az a fideszes beállítás is, hogy az összeg több ezermilliárddal – 8324 milliárdról 11938 milliárd forintra – nőtt. Ám ez a forint már nem ugyanaz a forint. (Népszava)

De hogy a nyugdíjasok is örüljenek. A GDP-arányos nyugdíjkadások mindeközben – a korhatáremelés, az infláció feletti nyugdíjemelés eltörlése, illetve a szolgálati nyugdíjak felszámolása miatt – 10,5 százalékról 7,3 százalékra mérséklődtek. Az állami bürokrácia kiadásai ezzel szemben az elmúlt tíz év során észrevehetően, a GDP 7,1 százalékáról nyolc százalékra nőttek. Ha mindeközben nem törvényesítették volna a lopást, és nem harácsolnának, mintha nem lenne holnap, ez akkor is mindent elmondana a további 15 év harcra készülő bandáról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.