2019. július 3., szerda

A HORTHY-RAJONGÓ, ZSIDÓZÓ TAKARÓ MIHÁLYRA BÍZTÁK A NAT HAZAFIASÍTÁSÁT

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: JOÓ HAJNALKA
2019.07.03.


Az irodalomtörténész felel a hvg.hu információ szerint azért, hogy a 2020-ban bevezetendő Nemzeti alaptanterv humán műveltségterületeket érintő részeiben jobban tükröződjön a hazafias szemlélet. Hogy ez pontosan mit jelent, azt ősszel fogjuk megtudni.

A lovagkereszttel kitüntetett, nácibarát Takaró Mihály vezeti majd a közszolgálati televízió deklaráltan diákok és oktatók segítésére indított, M5 nevű ismeretterjesztő csatornájának egyik műsorát – írtuk a Comment.blog.hu történtekről elborzadva beszámoló bejegyzése nyomán 2016 szeptemberében.

Az antiszemitizmusáról ismert Nyírő Józsefet és a numerus clausus hívét, Tormay Cécile-t zseninek, a Nyugatot viszont „kis zsidó lapocskának” tartó, Kertész Imre magyarságát megkérdőjelező, Spiró Györgyöt embernek nehezen nevező irodalomtörténészről ezúttal azonban még lesújtóbb hírünk van: a hvg.hu információi szerint ugyanis Takaró vezeti azt a munkacsoportot, amelynek feladata, hogy a tavaly szeptemberben elkészült, de rögtön átdolgozásra ítélt új Nemzeti alaptanterv (NAT) tervezetében a kormánypártok ízlésének megfelelően írja át "hazafiasabbra" a humán műveltségterületeket – főként a magyar irodalmat és történelmet – érintő részeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.