2019. július 12., péntek

A KÖZOKTATÁSSAL IS A TÁRSADALMAT AKARJÁK KORDÁBAN TARTANI ORBÁNÉK

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.07.12.


„Az Orbán-rezsim teljesen tudatosan arra törekszik, hogy befagyassza a társadalmat, csökkentse a mobilizációt, s szigorú hierarchiát alakítson ki, úgy lehet ugyanis a legjobban irányítani – a polarizált, színes, önszervező társadalmat nehéz kordában tartani, minél kisebb körökből áll, annál nehezebben tudja a politika irányítani” – ez az alapja Kunhalmi Ágnes szocialista oktatáspolitikus szerint az alternatív iskolákat és a magántanuló rendszert szinte ellehetetlenítő köznevelési törvénycsomagnak is. Az iskola vonzó is legyen, ne csak kötelező – ez az igény többször is előjött a Kunhalmival folytatott beszélgetés alatt. De nem erre a pályára állítja rá az Orbán-rezsim a magyar oktatást.

Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának utolsó, rendkívüli ülésnapján 127 igen szavazattal, 57 nem és 1 tartózkodás mellett született meg az új jogszabálycsomag, a társadalmi ellenállás ellenére. Kunhalmi Ágnes igen kemény véleményt fogalmazott meg a Hírklikknek a csomagról, akit nem lepett meg, hogy másfél hónapos halasztás után ugyan, de a kormánytöbbség mégis elfogadta a közoktatásra vonatkozó új szigorításokat. Gyaníthatóan a halasztásnak az lehetett az oka, hogy a szöveges értékelés lehetőségét meg akarták teremteni nem csak az alternatív iskolák, hanem az állami oktatási intézmények számára is, mondta, s „ez a csomag egyedüli pontja, amivel egyet tudok érteni” – szögezte le.

„A csomag egésze vérlázító, de leginkább azok a részei, amelyek megnehezítik, madjhogynem ellehetetlenítik az alternatív iskolákat, illetve a magántanulói státuszt” – hívta fel a figyelmet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.