2019. július 30., kedd

A RENDSZER OLYAN TÖKÉLETESEN MŰKÖDIK, HOGY MA MÁR ANNAK SINCS VALÓDI KÖVETKEZMÉNYE, AMIKOR A JOGÁLLAM VÉLETLENÜL LEGYŐZI A PROPAGANDÁT

444.HU
Szerző: erdelyip
2019.07.30.


Valószínűleg sokan meglepődtek hétfőn délután, amikor arról olvastak, hogy (a NER kilencedik évében) a Médiatanács elmarasztalta a TV2 a Tények című hírműsorát kiegyensúlyozatlanság miatt.

Hahó finnek, a magyar jogállam független intézményei nagyon jól vannak, köszönjük az érdeklődést, lehet visszamenni szaunázni!

Pedig a Médiatanács mostani döntését közelebbről megnézve nem az derül ki, hogy milyen jól működik a jogállam Magyarországon, hanem éppen az ellenkezője.

Hogy 2019-re a független intézmények, a fékek és ellensúlyok rendszere nem egyszerűen megszűnt, hanem bizarr módon a visszájára fordult: már nem az a feladatuk, hogy központi hatalmat ellensúlyozzák hanem éppen az, hogy a hatalom érdekitől bármilyen módon eltérő folyamatokat fékezzék le.


Aki az elmúlt években akár egyet is látott a TV2 Tények című esti _"_"hírműsorából"_"_ (vagy egyébként bármilyen közélettel foglalkozó műsorból a csatornán), az pontosan tudja, hogy a műsor célja nem a tévénézők tájékoztatása, a világ és benne Magyarország közügyeinek sokoldalú bemutatása. A TV2 a mai formájában azért létezik, hogy hatékonyan terjessze az országban a Fidesz és a kormány politikai üzeneteit, ünnepelje a rokonok, barátok és üzletfelek sikereit, és alkalomadtán lejárassa a kormány kritikusait. (És az sem utolsó cél, persze, hogy mindenféle állami siker- és gyűlöletkampányok által egy csomó közpénzt lehet a magánvagyonná alakítani.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.