2019. július 21., vasárnap

BÁLINT GAZDA VILÁGHÍRŰ LETT: A REUTERS KÉSZÍTETT VIDEÓT A 100 ÉVESEN IS AKTÍV KERTÉSZMÉRNÖKRŐL

INDEX
Szerző: DM
2019.07.20.


Bálint György, Magyarország kedvenc kertésze ebben a hónapban ünnepli a 100. születésnapját, de a tanácsaira nagyobb szükség van most, mint eddig bármikor.

Ezzel a mondattal indul a Reuters hírügynökség cikke Bálint gazdáról, a növénytermesztés és a kertészkedés különböző trükkjeit, tippjeit évtizedek óta kutató és tökéletesítő kertészmérnökről.

A Reuters megjegyzi, hogy a jubileumi születésnap ellenére Bálint gazda napi rutinja nem igazán változott az elmúlt években. Most is minden napot azzal kezd, hogy válaszol, tanácsot ad, segít azoknak, akik hozzá fordulnak a kertészkedéssel kapcsolatos kérdéseikkel. A világ hiába változott sokat, Bálint gazdát ez csak annyiban érinti, hogy már nem postai úton érkeznek a levelek hozzá, hanem a 430 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalán keresztül kapja a megkereséseket.

"Ha visszatekintek erre a 100 évre, elmondhatom, hogy a környezet ápolása a legcsodálatosabb foglalkozás, amit egy ember kívánhat magának az életben" – mondja Bálint, és bátorításul hozzáteszi, hogy akármekkora lehet a megművelhető földterületünk, az a lényeg, hogy valamennyi zöldséget, vagy gyümölcsöt mindenképp termesszünk magunknak. "Azok, akik maguknak termelnek, több zöldséget és gyümölcsöt szoktak fogyasztani, mint azok, akik egyáltalán nem termesztenek semmit" – mondja.

Bálint gazda szerint a klímaváltozás miatt különösen fontos, hogy minél több ember önellátó közösségekbe szerveződjön...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.