2019. július 25., csütörtök

„CSAK AZT SZERETNÉM, HOGY NE LEGYEN SZÉGYEN TANÁRNAK LENNI”

24.HU
Szerző: KOVÁCS MÁRTA
2019.07.25.


Egymás után teszik közzé a pedagógusok, mennyi pénzt visznek haza minden hónapban. Hárman közülük elmesélték a 24.hu-nak, miért vesznek részt a kampányban, illetve arról is beszéltek, mi tartja őket még mindig a tanári pályán.

Ha valakinek szíve vágya, hogy gyerekekkel foglalkozzon, tanítsa őket, akkor tehesse azt úgy, hogy nem érzi magát megalázottnak, mellékesnek és alsóbbrendűnek

– mondta a 24.hu-nak egy Békés megyében dolgozó gyógypedagógus, egyike azoknak, akik részt vettek a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatának új kampányában.

Ebben pedagógusok küldtek be magukról fotókat, amelyeken megmutatják, mennyi a nettó bérük, és az is látható, ki, hány évnyi tanulás és gyakorlat után viheti haza ezt az összeget. A felhívásban megjegyezték, hogy miközben a kormány évek óta hangzatos számokat közöl az oktatásban dolgozók anyagi megbecsüléséről, hatodik éve nem kapnak béremelést.

A Pedagógusok Szakszervezete korábban egy úgynevezett bérnyomásmérő segítségével mutatta meg, mekkora összegektől estek el a tanárok az utóbbi években. Mindez arra vezethető vissza, hogy 2015 januárja óta a pedagógusok fizetését nem a minimálbérhez, hanem egy vetítési alaphoz rögzítik, ez az összeg pedig azóta változatlanul a 2014-es minimálbér összege: 101 500 forint...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.