2019. július 14., vasárnap

ÉS AKKOR MÉSZÁROS LŐRINCÉK FELÜGYELHETIK A VÁLASZTÁS TISZTASÁGÁT - A HVG.HU HETI GAZDASÁGI ÖSSZEFOGLALÓJA

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2019.07.14.


Elkészült a 2020-as költségvetés; a 4iG megveszi a T-Systemst; a Wizz Air vezérigazgatója szerint van, amikor fizikailag lehetetlen a fogyasztók védelme. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója

Megszavazták a 2020-as költségvetést. A büdzsé bevétele 21 425 milliárd forint lehet, a kiadás 21 792 milliárd, azaz 367 milliárd forint lenne a hiány. A kormány úgy számol, hogy 4 százalékkal fog nőni a GDP, 1,3 százalékkal emelkedik a foglalkoztatottság, az átlagkereset 8,3 százalékkal nő, az infláció, így a nyugdíjemelés is, pedig 2,8 százalékos lesz.

Az elmúlt hónapok kormánykommunikációja után azon nem lepődhet meg senki, hogy azt hallgatjuk, ez a családok költségvetése. A számokat elnézve úgy tűnik, azért a sportnak és a honvédelemnek sem kell panaszkodnia, az oktatásnak és az egészségügynek annál inkább. Elfogadták az adócsomagot is, így aztán emelkedik a cigaretta adója, befagyasztják a reklámadót, a sportegyesületek pedig minden korábbinál több tao-pénzt kaphatnak.

Megvásárolja a 4iG a T-Systemst – erről írtak alá előzetes megállapodást. A tranzakció a T-Systems kis- és középvállalati értékesítési üzletágát nem érinti, ezt a végleges megállapodást megelőzően átszervezik a Magyar Telekomba. A 4iG-hez kerül így egyebek mellett a FUTÁR üzemeltetése, több nagyvállalattal és egyetemmel kötött szerződés, de ők ellenőrizhetik a Nemzeti Választási Iroda szavazatszámláló szoftverét ért esetleges külső beavatkozásokat is.

Pletykákat már régen lehetett erről a felvásárlásról hallani, de eddig úgy volt, hogy a Mészáros Lőrinc kisebbségi tulajdonában lévő 4iG-nek egy ekkora üzletre azért nincs pénze. A T-Systems könyv szerinti értéke 42 milliárd forint, a 4iG-nak pedig három veszteséges év után tavaly éppen sikerült pluszban zárnia. Úgy tűnik, most mégis a kis hal veszi meg a nagy halat...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.