2019. július 10., szerda

KÖVÉR LÁSZLÓ BELENGETTE, HOGY MÉGISCSAK LESZNEK KÜLÖNBÍRÓSÁGOK

444.HU
Szerző: akiraly
2019.07.10.


Talán még emlékeznek rá, hiszen alig 41 napja történt, hogy Gulyás Gergely rendszeres csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette a közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének határidő nélküli elhalasztását. Gulyás már akkor hangsúlyozta, hogy a törvény a kormány szerint megfelel a jogállamiság követelményeinek, de úgy látják, hogy az új rendszer "egy olyan európai és nemzetközi vita kereszttüzében áll", amely a bírói függetlenséget kérdezi meg.

Ez utóbbit talán azért, mert a közigazgatási bíróságokra lényegében pártkádereket nevezhet ki saját hatáskörében a miniszter, hogy aztán a politikának kényes ügyekben ezek a megbízható emberek ítélkezhessenek.

Eltelt 41 nap, és Kövér László száján át kibújt a szög a zsákból. Mint azt az Inforádióban kifejtette, a halasztás "nem a törvény minőségével, hanem azzal a teljesen irracionális nyomásgyakorlással és támadássorozattal függ össze, amelynek Magyarország ki volt téve az igazságszolgáltatás átalakítása miatt". Vagyis tényleg csak a nemzetközi partnerek kijátszása volt a cél a közigazgatási bíróságok felállításának elhalasztásával...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.