2019. július 25., csütörtök

MIRE PRÓBÁLNAK RÁBESZÉLNI A BANKOK? - 40-60 EZER FORINTOS PÉNZAJÁNDÉKOK IS AKADNAK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.07.25.


Lakáshitel mellé hitelkártya, kedvezményes fesztiválbelépő, több helyen pedig akár a kölcsön mellé 40-60 ezer forintos jóváírás – az Azénpénzem.hu kigyűjtötte, milyen csábításokat vetnek be most a bankok. Azért az is látszik, hogy igyekeznek megszűrni, kiket szeretnének így magukhoz kötni.

Az Erste tudatta: maximálisra növelte feldolgozó kapacitását, így náluk akár egy hét alatt is hozzájuthatnak az ügyfelek a babaváró kölcsönhöz, amit a bank 60 ezer forint extra jóváírással is kiegészíthet. Azoknak a házaspároknak, akik minimum 3,5 millió forint összegű és 120 hónap futamidejű kölcsönt vesznek fel a banktól, a folyósítást követően 20 ezer forintot írnak jóvá a bankszámlájukon, amit 40 ezer forintra emelnek, ha az ügyfelek az igényléskor élet-, vagy nyugdíjbiztosítást is kötnek. További 10 ezer forint jóváírásra jogosultak azok az új ügyfelek, akik egyúttal EgySzámla díjcsomagra is szerződnek, valamint 10 ezer forint kedvezmény jár azoknak, akik a babaváró hitel igénylésével párhuzamosan belépnek az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztárba.

A Raiffeisen Mindig fix elnevezésű saját lakáshiteléhez ad 40 ezer forintot „ajándékba”. Ehhez augusztus végéig kell regisztrálni a banknál, a kölcsön igénylésére pedig szeptember közepéig van idő. Kicsit azért trükkös a dolog. Telefonon ugyanis (ez kötelező ahhoz, hogy valaki valóban megkapja számlájára az ígért pénzt) ellenőrzik az „akció részvételi feltételeit, továbbá a hiteligényléshez szükséges minimális feltételeket”. A nem (annyira) kívánt ügyfél így könnyen kiszűrhető.

A babavárónál még direktebbnek tűnik a bank nagylelkűsége és az igénylő jövedelmi helyzete közötti kapcsolat. A kölcsönt felvevők a Raiffeisentől számlájukra havi jóváírást kaphatnak. Ennek összege a kezességvállalási díj ötöde, de a 400 ezer forintnál többet keresők 50 százalékot kapnak. Induláskor ez körülbelül 830, illetve 2080 forint. A jóváírásra a tárgyhónapot követő hónap 28. napjáig kerül sor a folyósított babaváró futamidejének első 5 évében. Tehát az egész időszak alatt és a maximális hitelösszeg esetén majdnem 50 ezer, illetve a tehetősebbeknek 125 ezer forintot juttathat így a bank...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.