2019. július 23., kedd

NEM KÜLÖN-KÜLÖN KELLENE JAJVESZÉKELNI A FOTELBÓL, HANEM ÖSSZEFOGNI, UTCÁRA VONULNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2019.07.23.


...a fideszes propagandisták a vesztüket érzik. Eddig sem volt tejbekása, amit összehordtak bárkiről, akiben ellenséget láttak, de most még magasabb sebességre kapcsoltak. Hogy a sértett kisember adta utasításba, mert eldurrant az agya, hogy az Európai Parlamentben nem a tervek szerint mennek a dolgok, vagy ebben már benne van Salvini tánca a repedező jégen, esetleg a kettő együtt, plusz a közelgő önkormányzati választások, azt én nem tudom. Mindenesetre öröm látni azt a nagysebességű vergődést, amit úton-útfélen előadnak.

Most éppen tényfeltáró újságírósat játszanak, holott az a létező legnehezebb szakma, az újságírók legjobbjai alkalmasak csak ilyesmire, propgandistáéknál pedig nemhogy jó, hanem semmiféle újságíró nincsen. Igaz, most a nyolcaska talán változtatni akar ezen, mert újságírókat keresnek. Ideje, bár kötve hiszem, hogy valóban ez az elképzelés, inkább szalagmunkás kell oda.

A PestiSrácokon Jurák Kata megpróbálkozott a dologgal. Igaz, hogy ki is merült annyiban a nyomozás és a tényfeltárás, hogy belebámult a megtámadni szándékozottak közösségi oldalaiba és az ott lelt információkból ügyesen összetákolt egy olyan történetet, ami alátámasztja a prekoncepcióját. Ez nagyon korrekt és rendkívül hatékony dolog, volt már nekünk is szerencsénk hozzá. Egy ilyen oknyomozó műből tudtuk meg, hogy az egyik kolléganőnk zöldbáró valahol, iszonyatos földbirtokok boldog tulajdonosa. Szegény azóta is várja az örökséget, de a cserép muskátli alatt lévő földnél még most sincs több a tulajdonában. Gergő kolléga meg egyenesen egy aranyifjú, aki Spanyolországban nyaralgat és ha nagyon melege van, átugrik Angliába golfozni. Ezt a Facebookról okoskodta ki az oknyomozó, kettő fotó alapján. Lényegében igaz is volt, mert Gergő Sapnyolországban – nem nyaral, hanem ott él – sütteti is, és valóban volt Angliában (dolgozni), ahol egy úgynevezett közösségi – tehát ingyenes – golfpályán talált egy törött ütőt, amivel megörökítődött.

Na, valami hasonló módszerrel oknyomozott Jurák Kata is, hasonlóan remek eredménnyel. Őt a Momentum politikusai izgatták nagyon, tehát az ő közösségi oldalaikat kukucskálta meg. Le is szűrte a tanulságot: ezek nem magyarok. Csak így, lazán. Alighanem külföldi ügynökök és innen már egy lépésre sincs Soros György. Nem magyarok, mert van, aki másik országban született. Magyar szülők magyar gyerekeként, de akkor is. Teljesen korrekt ez a nemzeti hozzáállás, de komolyan. A határon túli magyar, aki talán életében nem járt ebben az országban, adót sem itt fizet, következményeket sem viseli, na, ő bátran belepofázhat, hogy ki legyen itt kormányon és ki menjen az Európai Parlamentbe Magyarországról. Ő magyar. Az nem magyar, aki nem tetszik az önmagát mostanában nemzetinek és patriótának becézgető oldalnak. Az a munkatársam, aki Erdélyben született, de a felnőtt élete jókora részét itt élte le, ő büdös román nemzetiék szemében. Persze, ha rajongana Orbán Viktorért, akkor más lenne. Akkor magyarabb lenne a magyarnál. Így megy ez patriótáéknál. Meg idiótáéknál is így megy.

Márpedig ott most erősen gyűlölik a Momentumot. Is. Mert például a DK-t is. Merthogy nem támogatják a fideszes képviselőket. Hát kérem, szar az élet. Jó lenne megjegyezni patriótáéknak, hogy az ellenzéki képviselő többnyire arról ismerszik meg, hogy nem kormánypárti. Annyira egyébként nem bonyolult a dolog, de úgy tűnik, meghaladja a propagandisták képességeit.

Természetesen a láncolat teszi a dolgát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.