2019. július 4., csütörtök

OLCSÓN, KÖZÖSEN KIKÁTYÚZHATNÁNK MAGYARORSZÁGOT, DE INKÁBB A LYUKAKAT KERÜLGETJÜK

ÁTLÁTSZÓ / ORSZÁGSZERTE
Szerző: ÁTLÁTSZÓ
2019.07.03.


A statisztika szerint a több, mint 30 ezer kilométernyi országos közúthálózat fele problémás, a legkátyúsabb utakat pedig nem is a keleti országrészben, hanem Komárom-Esztergomban találjuk, a számok szerint a Pest megyei utak a legkevésbé leharcoltak. Míg az ország népe arra vár, hogy valaki (pl. a közútkezelő, vagy az önkormányzat) valamikor majd felújítja ezeket, egy, csak egy legény van talpon a vidéken, bár egyre több alkalmi követője akad. Kátyú Zoli, az ország gerillaaszfaltozója legutóbb a magyar tapéta egykori fellegvárára csapott le.

A 70-es 80-as években menő kesztölci tapétagyár retró reklámfilmje sokak retinájába beégett annak idején: fröcsög a vérnek látszó kecsap a panellakás falára, mama sikít, erre a papa: „ne félj mama, ez kesztölci tapéta!”

Ha már – ahogy a bevezetőben is említettük – a Komárom-Esztergom megyei utak dicsekedhetnek” a legtöbb (73 százaléknyi) kátyús közúttal, akkor nem is szorul különösebb magyarázatra, hogy Kátyús Zoli, oldalán az Átlátszó tudósítójával, rakományként pedig másfél tonna kiskunhalasi aszfalttal éppen erre vette az irányt június utolsó szombatján. Kesztölcnek ugyanis már nincs tapétája, ámde van kátyúja, nem is kevés. Az akcióról készült képek itt nézegethetők:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.