2019. július 4., csütörtök

LEKÖTÖZŐS „JÁTÉKBÓL” LETT FAJTALANSÁG AZ ORBÁN-KORMÁNY HONVÉDISKOLÁJÁBAN

HVG ONLINE
Szerző: GERGELY ZSÓFIA
2019.07.04.


Egymás lefogásával, lekötözésével szórakoztak a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola tizenéves diákjai, ez annyira elfajult egy éjszaka, hogy szexuális fajtalanságba torkollt – tudta meg a hvg.hu. Hogy mindez úgynevezett rendszabályozás volt-e a debreceni honvédiskola kollégiumában, az nem derülhetett ki, sőt a bántalmazásról egyáltalán nem értesítették a hatóságokat, csak amikor rákérdeztünk, hogyan tussolhatták el a bűncselekmény gyanúját felvető ügyet. Pedig a Benkő Tibor minisztériumára nézve kínos ügy még májusban, egy politikailag kényes időszakban történt, az érintett diákokat egy belső eljárásban gyorsan eltávolították az ország egyetlen honvéd középiskolájából. Most, hogy a megszerzett információk birtokában kérdőre vontuk az állami iskolát, maga a minisztérium kezdeményezte a rendőrségi nyomozást.

„Megint szép élet lehet a katonaélet” címmel, erősen PR-jellegű cikkben számolt be alig pár hete a kormányszócsőként funkcionáló Magyar Nemzet arról, mennyire sikeres a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola, ezért további két honvéd középiskola létrehozását tervezik Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron. A „debreceni példa jól mutatja, hogy nagy szükség és igény van a honvédelmi nevelésre a fiatalok körében” – írták a honvédelemre szánt gyerekeket mutogatva a június 13-án megjelent cikkben. Másnap tartották az állami pénzből működő iskola tanévzáróját, ahol maga Benkő Tibor honvédelmi miniszter szónokolt hasonló szellemben a „hazafias, elkötelezett fiatalokról” – mintha mi sem történt volna.

Pedig ekkor már a tanári kar, a diákok és a fenntartó minisztérium is tudta, mi zajlott a dicshimnusszal magasztalt honvédiskola zárt falai közt: 16 év alatti, vagyis fiatalkorú tanulók „lefogásos”, illetve lekötözős kényszerítést végeztek egymáson váltva, vélhetően rosszul értelmezett poénból, szívatásból, esetleg úgynevezett rendszabályozásból. Hogy ezek közül pontosan minek indult a május 6-án éjszaka történt bántalmazás, utólag nehéz megmondani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.