2019. július 24., szerda

ORBÁN MEGFÚJJA A HARCI KÜRTÖT

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2019.07.24.


Egy évvel ezelőtt szabadságharcossá avatta magát Orbán Viktor Tusványoson, miközben, kategorizálva a V4-eket a magyarokat romantikusnak nevezte. Azt nem részletezte, hogy beleértett-e minden magyart, a liberálisokat is, mivel hosszan beszélt az illiberalizmus diadalmenetéről.

Mindezt most azért emeljük ide, hogy figyelmünket ismét fordítsuk Tusnádfürdőre, az idén már harmincadszor találkoznak a magyar jobboldal jelesei ezen a helyszínen, Orbán Viktor vezényletével. Nem akarunk gúnyolódni, nincs is rá okunk, azt ugyanis el kell ismerni, hogy Orbán olyan hagyományt teremtett, amelyre mindenki odafigyel; nem kell neki miniszterelnöknek lennie ahhoz, hogy az érdeklődés középpontjába kerüljön a rendezvényen elhangzó beszédével.

A jobboldal potentátjai igyekeznek is mind ott csápolni – ez megint nem gúny, legalábbis nem Orbán felé – az első sorokban, jól látható helyen ülni, hogy az előadói pultról is látható legyen a mély egyetértés. Tulajdonképpen nehéz megtippelni, hogy hol akarnak inkább orbáni közelségben lenni: Tusványosan, vagy a felcsúti (székesfehérvári) VIP-páholyban. Nyilván akkor nehéz lenne a döntés, ha a két esemény egybe esik, a Vidi azonban most csütörtökön játszik, így a szombati Orbán-beszéd meghallgatása elől elhárul minden akadály...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.