2019. július 4., csütörtök

TGM: GYEREKEK A RÖSZKEI MIGRÁNSBÖRTÖNBEN

24.HU
Szerző: TAMÁS GÁSPÁR MIKLÓS
2019.07.04.


A 24.hu közli Kovács Márta beszámolóját arról, hogy az elnyomó-kirekesztő-idegengyűlölő-fajüldöző magyar hatóságok a röszkei tranzitzóna konténereiben 133 embert tartanak fogva, köztük 77 gyereket.

Erre két országgyűlési képviselő, Szél Bernadett és Bősz Anett hívta föl a figyelmet, köszönjük.

Köztudomású, hogy az „idegenrendészeti őrizetben” tartott személyek – akik menekültstátusért folyamodtak – nem kapnak rendesen enni. A krónikusan beteg gyerekeket is (ketten vannak) a konténerben tartják. Az egész eljárás – ugyancsak köztudomásúlag – törvénytelen. Nemzetközi szervezetek egész sora foglalkozott a röszkei világbotránnyal, mindhiába. A szemérmesen „tranzitzónának” nevezett börtönben a foglyok helyzetét csak azok az emberi jogi csoportok enyhítették, amelyek munkáját a kormány – parlamenti többségével szokása szerint visszaélve – lehetetlenné teszi.

A kormány, amely – más csatornákon – rengeteg külföldit enged be az országba, evvel a brutális eljárással csak propagandacélokat szolgál: úgy szerepelhet a megtévesztett, félrevezetett közvélemény előtt, mint népünk fajtisztaságának kezese.

Ez pedig – a fajt „kultúrának” és „mentalitásnak” nevezik képmutatóan – a meglehetősen népszerű állami ideológia kulcsa. Azokat is a kormány mellé állította, akiknek a társadalmi-gazdasági érdekei ellentétesek a kormány szándékaival és gyakorlatával.

A kormány azért, hogy hatalmát megőrizhesse és kiterjeszthesse, ártatlan gyerekeket tart börtönben. Szüleiket éhezteti. Mindez jogtalan és gyalázatos. Semmivel nem jobb, mint az emberevés. Hazánkat politikai kannibálok kormányozzák.

A röszkei migránsbörtönt meg kell szüntetni, s a menedékkérőkről – az érvényes nemzetközi szabályok szerint – humánus módon kell gondoskodni. Ameddig ez nem történik meg, nem ismerhetjük el az állam tekintélyét.

Szt. Ágoston azt mondta, hogy igazságosság nélkül az állam rablóbanda (latrocinium).

Pontosan.

S mindebben, amíg tűrjük, napról napra súlyosabban bűnrészesek vagyunk mindannyian. Ha az állam nem teljesíti törvényi kötelességét, hogyan várja el bárki a honpolgároktól, hogy ők is tartsák be a magukét? Rablóbandának engedelmeskedjenek?

Hiszen hovatovább az emberség lesz itt bűncselekmény...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.