2019. augusztus 24., szombat

A FIDESZBŐL EGY IS ELÉG

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2019.08.24.



„A fővárosban és a nagyobb városokban jó ellenzéki esélyeket látok, de persze mindig hozzá kell tenni, hogy normális esetben. Erről a választásról ugyanis, a Velencei Bizottság, a korábbiakhoz hasonlóan, meg fogja állapítani, hogy nem fair, azaz a Fidesz tisztességtelen, egy demokratikus választáshoz méltatlan, állampárti pozícióban van minden szempontból” – nyilatkozta Kaltenbach Jenő korábbi onbudsman. A Hírklikknek adott interjújában arra is kitér, miért hagyta ott a Márki-Zay fémjelezte csapatot, és azt is elmondja: szerinte Karácsony Gergelynek jó esélye van a győzelemre.

- Ma elkezdődött a kampány. Optimistább vagy mint ötven nappal ezelőtt?

- Normális körülménye között igen, de sajnos ezek nem normális körülmények. A Fidesz rezsim mérlege, normális körülmények között, ellenzéki optimizmusra adna okot, de ha normalitás uralkodna, már rég megbuktak volna.


- Nagy lendülettel vetetted bele magad az egységes ellenzék kialakításába, de ma már hátrább léptél és adtál is rá magyarázatot, de nekem ez kevésnek tűnik, nincs valami egyéb ok is?

- Nem én voltam az első, aki arra a meggyőződésre jutott, hogy az MMM, egyrészt azzal, hogy egyfajta katalizátor szerepet játszva segítette, hogy az ellenzék végre rádöbbenjen, hogy csak együtt van esélye a mindenható állampárt ellen, és miután ez, úgy ahogy, létrejött, lényegében beteljesítette a küldetését. Nem marad más hátra, minthogy maga a szervezet is „visszalépjen”, vagy esetleg párttá alakuljon. Utóbb lépésnek én nem igazán látom értelmét, hiszen az éppen az áhított egységet rombolná, azaz az MMM saját korábbi önmagával kerülne ellentmondásba. A másik ok, hogy az elnök körül kialakult egy „holdudvar”, amelynek ifjú titánjai éppen ebbe az irányba lökik a mozgalmat, ráadásul, nekem legalábbis az volt a benyomásom, hogy amolyan hierarchikus mentalitású „alternatív Fidesz” lebeg a szemük előtt, mert szerintük csak így lehet megverni a Fideszt. Erre mondtam, hogy akkor minek? A Fideszből egy is sok. Ebben a vitában az elnök a holdudvar mellé állt, így aligha támadt más tisztességes út, mint a korábban távozókhoz hasonlóan visszavonulni. Amit az ember nem tud jó szívvel vállalni, azt nem kell erőltetni...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.