2019. augusztus 24., szombat

“A KÁR AZ ÜGYÉSZSÉG ÁLTAL KOMMUNIKÁLT 1,4 MILLIÁRDNAK TÖBBSZÖRÖSE LEHET” – HADHÁZY ÁKOS A SIMONKA -ÜGYRŐL

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ÁTLÁTSZÓ
2019.08.23.


Augusztus 21-én kiderült, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György fideszes országggyűlési képviselő és 32 társa ellen. A vádemelés kapcsán interjút készítettünk a Simonka-üggyel régóta foglalkozó Hadházy Ákossal.

A korrupciós ügyek feltárásáról ismert képviselő, Hadházy Ákos több feljelentést is tett a szerinte Simonka Györgyhöz köthető visszaélések miatt, és sajtótájékoztatóin több, Simonkához és rokonaihoz vagy ismerőseihez köthető ügyet ismertetett. Az Átlátszó kérdésére így fogalmazott: ”Simonkának “apró” 20-200 milliós kamu projektjei voltak. De a kár az ügyészség által kommunikált 1,4 milliárdnak minimum 2,5-3 -szorosa lehet.”

Emlékszik még, összesen hány “Korrupcióinfó”-n beszélt Simonka Györgyhöz köthető ügyekről? (A Korrupcióinfó a Hadházy által többnyire a Kormányinfó-val egyidőben, 2016 óta tartott sajtótájékoztató-sorozat)

Igen, hat alkalommal ismertettem ilyen projekteket, ezek az alábbiak voltak:
A legszegényebbek lenyúlása
Lehet tudni, hogy összesen hozzávetőleg mekkora összegű, Ön szerint kifogásolható módon felhasznált pályázati pénzről volt szó ezekben az ügyekben?

Csak becsülni lehet, és csak nagyon durván, mert annyi “apró”, 20-200 milliós kamuprojektje volt. De az biztos, hogy az adófizetőket ért kár az ügyészség által kommunikált 1,4 milliárdnak minimum 2,5-3 -szorosa lehet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.