2019. augusztus 13., kedd

A MAGYAR TUDOMÁNY ESETE MOST MÁR TÉNYLEG MINDENNEL (ÚRISTENMIFOLYIKITTENPOSZT)

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2019.08.12. 


Az ember, akinek a nevét nem fogom leírni, interjúk egész sorában bizonyít valamit, amit pláne nem fogok leírni.

Most éppen arról volt szó, hogy továbbra is Orbán tanácsadója marad. (tudománypolitikai kérdésekben ad tanácsokat, mint miniszterelnöki megbízott).

Ez az ember most elmondta, hogy

"A miniszterelnökről van egy mumuskép, de ő nem azon tanakodik egy sötét szobában ülve, hogy hogyan törjön borsot a magyar kutatók orra alá. Stratégiai döntéseket hoz, legutóbb arról beszélt, hogyan képzeli el a fejlődést 2030-ig."

Ezt most szeretném kis legófigurákkal eljátszani. Orbánlegó leül Bizonyosemberlegó mellé, lehet, hogy még a legótérdére is teszi a legókezét és azt mondja: vizilóm van nékem a tudomány fejlődéséről 2030-ig. És ingyen van vizilóm, mert most ugye, pro forma, én adok neked tanácsot Bizonyosemberlegó és te kapsz érte pénzt, ez milyen? - mondja Orbánlegó és már sorolja is, hogyan képzeli el a magyar tudomány stratégiáját 2030-ig. Bizonyosemberlegó meg jegyzetel. Másnap ugyanis miniszterelnöki tudományos főmegbízottlegóként mégiscsak el kell mondania Orbánlegónak, hogy mi legyen a tudományos stratégia. Ekkor bejön Palkovicslegó. Róla a Bizonyosemberlegó elmondta az interjúban, hogy Szabógáborlegóval volt közös cikke, pont amikor azt mondták, hogy nem volt cikke egyáltalán. A cikklegó a Jövő járműve című jeles folyóiratban jelent meg, hát nem pont akkor, amiről szó volt, de a társszerzők között van egy bizonyos Pézsa Nikolett is, aki azóta az Állatorvosi Egyetem Gyógyszertani és Méregtani tanszékén tudományos munkatárs Palkovicsné Pézsa Nikolett néven. Egyiket szavamat öltöm a másikba. Azt mondta a Palkovicslegó a legókezét szintén Bizonyosemberlegó legótérdére helyezve, hogy én most egyértelmű felhatalmazást adok neked, nem a törvény, nem, én, és holnap írunk a Nikolettlegóval egy olyan faszályos cikket méregtanból, a kedves feleségeddel, unokabátyáddal, meg a Srumpli kutyussal együtt, hogy az a rohadt komcsimuszlim Nature is beájul.

Még pár legóságot szeretnék kiemelni:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.