2019. augusztus 13., kedd

DONÁTH ANNA: SZEXISTA, MACSÓ TÁRSADALOM

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMET PÉTER
2019.08.13.


„Teljesen szürreális, ami történik” – így fogalmazott Donáth Anna a Hírklikknek, amikor a Ripostban elindított, és szokás szerint a jobboldali médiában kritika nélkül végisöprő hazugságcunamival találta magát szemben. A Momentum politikusa, Európa-parlamenti képviselője nem is nagyon akart a dologról nyilatkozni, mondván, pontosan ezt akarják elérni: mindenhol ez legyen a téma. „Az emberek csak címeket olvasnak, és a végén ezek alapján el is hiszek, amit ezekből a címekből kiolvasnak.” – fogalmazott. 

Donáth Anna portálunknak elmondta: tudta, hogy támadni fogják, azok után, hogy az édesapját hírbe hozták. „Apám úgy döntött, hogy nem kíván nyilatkozni, én azonban a közösségi médiában azonnal reagáltam az engem ért hazugságokra, de ennél többet nem akarok tenni a nyilvánosság előtt. Jeleztem, hogy perelni fogok, tekintettel arra, hogy a leírtakból, azóta elhangzottakból egy szó sem igaz – jelentette ki a politikus.

Nem szívesen tesszük, hisz pontosan az történik, amiről Donáth Anna beszélt, hogy leírjuk az előzményeket, amelyekről egyébként a Hírklikk is beszámolt. A történet azzal kezdődött, hogy Donáth László volt szocialista képviselőt – a pártnak nem volt soha a tagja –, nem mellesleg lelkészt, azzal vádolta meg a jobboldal médiája, hogy az általa alapított békásmegyeri szeretetotthonban zaklathatott egy takarítónőt, sőt nem pusztán egyet; rendszeresen tehetett ilyet az alkalmazottakkal. A beszámolók mindegyike külön kiemelte, hogy Donáth László Donáth Anna édesapja, amiből már akkor is érzékelni lehetett, hogy az igazi célpont az aktív ellenzéki politikusnő...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.