2019. augusztus 9., péntek

AMIT NEM ÉRTEK

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: ILLE ISTVÁN
2019.08.08.



Ez pedig a kérlelhetetlen gyűlölete a MET iránt.

Orbán gátlástalanul lenulláz bárkit, aki nem paríroz neki, azonban a zsigeri gyűlöletét a MET ellen nem igazán értem. Iványi Gábor két gyermekének is keresztapja, méghozzá nem a paraszti – Orbánhoz illő – értelemben, hanem egyházilag, de ez Orbánt nem tartja vissza attól, hogy – ahogy csak lehet – keresztbe tegyen a METnek.

A probléma nem mai keletű. Anno az állami egyházi hivatal elismerte a MET-et egyháznak, de ezt később Orbánék ignorálták. Noch dazu, amikor Iványi Gábor az egyházi hivatal ellenes magatartásáért börtönbüntetését töltötte, Kövér László vastagon a MSZMP tagja volt. Ez a Kövér László most meg akarja mondani Iványiéknak, hogyan viselkedjenek.

Az elmúlt hét év másról nem szólt, mint Orbánék piszkoskodásáról, jogi csűrés-csavarásáról. Miként is lehetne megfosztani a METet a megadott státuszától? Nomeg arról, hogy az uniós bírósági határozat ellenére miért ne fizessék ki nekik a törvényesen járó, elmaradt támogatást. Amit, ugyebár, a HIT Gyülekezete gond nélkül megkap, igaz, Iványi nem is fenyegette meg anno Orbánt azzal – mint Németh Sándor – hogy ha nem kapja meg a bevett egyházi státuszt, párttá alakítja az gyülekezetet, és ellene indul a választáson. Érdekes módon megkapta, a MET-et meg Orbán el kívánja lehetetleníteni.


A mókás az, hogy a magyar Alkotmánybíróság is úgy ítélte meg 2013ban, hogy a státuszukat 2012-ig visszamenőleg helyre kell állítani, de hát Orbánék magasról tesznek a saját alkotmánybíróságuk határozatára is. Nem véletlen, pénzről van szó, méghozzá kurva sok pénzről, és Orbán e kérdésben – de csak ebben – smucig.

Orbánék, persze, gyorsan kreáltak minden féle feltételt a státusz visszaállításához, de elkövettek egy hibát, nem egyeztettek az EMMI-vel, ami meg botor módon kijelentette, hogy a MET minden feltételnek megfelel...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.