2019. augusztus 9., péntek

LENGYELORSZÁG NEM KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜLI ORSZÁG

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.08.09.


Hivatalosan ma távozik posztjáról Marek Kuchciński a lengyel alsóház elnöke – nem önként, hanem kényszerből: a közvélemény követelte ki a lemondását, miután nyilvánosságra került, hogy családtagjait, esetenként párttársait is utaztatta állami repülőgépen, amit ő maga többször magáncélra is igénybe vett. Nálunk ilyen eset nem fordulhat elő: igaz, nálunk nem a Parlament elnöke utazgat a világban – magáncélból is – nem kormánygépnek nevezett kormánygépen, illetve ha éppen nem azon, akkor oligarchák magángépein.

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt politikusa szerint semmi rosszat nem követett el, joga volt ehhez, de mint mondta, meghajol az emberek akarata előtt. Az azonban kétséges, hogy ezt valóban így is gondolja a politikus, aki – emberein keresztül először még tagadta, hogy ilyen eset egyáltalán előfordult volna. Utóbb azonban Kuchciński már bocsánatot kért azoktól, akiket esetleg megbántott, s ezen is túlmenve az ügy kirobbanása után fizetett az utakért. Pontosabban: különféle szervezeteknek adományként már adott 15 ezer Zlotyt (1 102 627 forint) a családja VIP-utaztatásáért és bejelentette, hogy további 28 ezer Zlotyt (2 058 237 forint) fizet azután az út után, amelyen a felesége nélküle utazott az állami repülőgépen.

Kuchciński lemondását egyébként egy friss közvéleménykutatás szerint az emberek kétharmada követelte, s a nagyobb politikai botrány elkerülése érdekében áldozhatta őt fel a pártja, amelynek az októberi választások előtt nem hiányzott egy ilyen korrupciós botrány...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.