2019. augusztus 16., péntek

AZ AUTÓSPORTBAN TŰNT FEL SZIJJÁRTÓ PÉTER TESTVÉRE, ÁRAMLIK IS FELÉ AZ ÁLLAMI PÉNZT

24.HU
Szerző: HORVÁTH CSABA LÁSZLÓ
2019.08.16.


Szijjártó Péter külügyminiszter testvére az autósportban egyre aktívabb szerepet vállal, ahhoz a céghez pedig, ahol dolgozik, már közel 300 millió forint közpénz vándorolt az elmúlt két évben a külügytől és a hozzá tartozó intézményektől – írta a G7.

A portál cikke szerint a magyarországi autóversenyeket alapvetően vállalkozások rendezik, de a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) adja ki a versenyek rendezéséhez szükséges licenceket, és a versenyezők regisztrálását is ők intézik. Ez a szervezet tehát megkerülhetetlen a hazai autós sportok esetében. Az Oláh Gyárfás vezette szervezetben sok volt sportoló tölt be vezető tisztséget, de van egy prominens kapcsolatokkal is rendelkező tagjuk is:

Szijjártó Péter külügyminiszter testvére, Szijjártó Sarolta a női tagozatban és a kamionverseny bizottságban vállal munkát.


Az ETR néven ismert kamionos “Európa bajnokság” az európai autó-motor sport szövetség, a FIA vállalkozása. Ez egy kicsi közönséghez szóló rétegsport, nem mozgat meg tömegeket. Ennek ellenére a magyar állam fontosnak tartotta, hogy ezt a sporteseményt is támogassa. 2016-ban a nemzetgazdasági minisztert bízták meg azzal, hogy 200 millió forintot adjon az eseménynek. Azóta is minden évben támogatja az állam a rendezvényt, bár azt nem kötik a nyilvánosság orrára, hogy mennyivel.

A kormány tehát 2016-ban tartotta először fontosnak a kamion eb támogatását, egy évre rá, hogy Szijjártó Sarolta a kamionsporttal kezdett foglalkozni. A MNASZ-nél a nyilvánosan elérhető adatok alapján pedig 2017-től tölt be pozíciót.

Magyarországon a Truck Race Promotion Kft. rendezi a kamion Eb-versenyeket, a Hungaroring adatai alapján 2016-ban 40,8 millió forintot kaptak ezért az állami cégtől. Érdemes azt is kiemelni, hogy az államilag támogatott cégnél 2015 óta dolgozik Szijjártó Sarolta, 2017-től pedig a cég operatív igazgatója...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése