2019. augusztus 16., péntek

BIZONYOS KÖRÖN BELÜL RITKÁN LESZ AZ EMBER PÉLDAKÉP

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.08.15.


...Jutott azért még örömöm, amikor hazaértem. Például, hogy egy adag levesért nem kell kiadnom 320 forintot. Nem is csodálom, hogy kiakadtak és panaszt nyújtottak be az Európai Parlamenthez Brüsszelben az ott dolgozók, mert nagyon felemelték a menza árát. Ezt a Politicótól tudom, és tényleg nagyon sajnálom a melósokat. Korábban csak 250 forint fizettek a levesért, és most tessék, már áfát is tettek rá meg bele, és augusztustól új üzemeltetője van az étkezdének. Egy lengyel dolgozó azon is felfújta magát, hogy a salátabár és a kávé is drágább lett. Nincs igazság ott sem, mert amíg az Európai Parlamentben 100 gramm saláta 410 forintba kerül, addig az Európai Bizottság épületében csak 260 forint.

A betyárját neki, még a Karmelita Kolostorban is egy húszassal olcsóbb a leves, mint Brüsszelben. Sőt az Orbán már ehet 800 forintért főételt. Drága magyar miniszterelnök, a Gundelt beajánlhatná az Európai Parlamentbe, ne sírjanak – ott is egyenek jó kis magyarost: 900 forintért rántott pulykamellet, és menüben 850 forintért csülkös bablevest, egy tál káposztás tésztát. Állj! Ha csülök, Orbán inkább vigye magával a Németh Sziszit, hadd csináljon életében olyat is, amihez ért.

Azt ugyan nem tudom, hogy a Gundel a cvekedlis kaját hogyan hozza ki ennyiből, mert egy kis fej káposzta mifelénk mostanában van vagy 900 forint. Azért tényleg elkeserítő, hogy a bizonyos cafrangon felüliek bitang drágáért ehetnek. Szegény dolgozók, képviselők! Talán jobb lett volna, ha Orbán Viktor miniszterelnök és Ursula von der Leyen kidolgozott volna egy közös, európai kaja stratégiát. Mert minálunk az úgy van, hogy az egyszerű és nagyszerű népeknek nincs hol reklamálni, ha az égbe kúsznak az étel árak.

Minálunk úgy is van: hogy minél főúribb életet él valaki szerény támogatásunkból, annál hangosabban nyervog. Nem tudom, Brüsszelben hogyan van, de minálunk Orbánék egyre éhesebbek, és van olyan rohadt rossz szokásuk, hogy a hatalmat meg a vele járó luxust nagykanállal eszik. Repetáznak kilenc éve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.