2019. augusztus 21., szerda

AZ ORBÁNI “KERESZTÉNY SZABADSÁG” JOGFOSZTÁST JELENT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.08.20.


Orbán Viktor büszkén dicsekedhet azzal, hogy a jelenkori diktátorok listáján minden összeállításban stabil és biztos helye van. Ez azt jelenti, hogy rendszere korlátlan hatalomra épül, amelynek nincsenek sem fékei, sem ellensúlyai. Minden hatalmat saját kezében összpontosít. Magyarországon egyetlen akarat érvényesülhet maradéktalanul, az övé. Nem történhet semmi, amit ő nem akar, vagy amit ő nem enged. Az ország korlátlan ura, aki a törvények fellett áll. Amennyivel több jogot birtokol, annál kevesebb jogai vannak az alattvalóknak.

Orbán rendszerének “titka”, hogy leplezi annak jellegét. A demokrácia kiüresített díszletei között egy önkényuralmat működtet. Nagyobb hatalma van, mint bármelyik királynak. Orbán nem felvilágosult uralkodó, mert rendszere félelemre épül, ő maga retteg. Pontosan tudja, hogy megdöntötte az alkotmányos rendet, minden szabad ember, minden független intézmény, szervezet, önálló gondolat, potenciális ellenfele. A NER létrehozója félelemben él, ezért lépésről lépésre felszámolja a tudás, az ismeret, a szabadság bástyáit, intézményeit. Ezzel rendszere egyre belterjesebb és lepusztultabb lesz, és halálra van ítélve.

Orbán becsapja a magyar népet. Egész rendszere hazugságra, félrevezetésre épül. Több kísérletet tett arra, hogy nevet adjon találmányának, a demokráciának álcázott diktatúrának, a szabadságnak nevezett szolgaságnak, a kereszténységnek nevezett fasizmusnak. Nevezte együttműködés rendszerének azt, ami felszámolt minden párbeszédet és együttműködést, nevezte kereszténydemokráciának, és legújabban “keresztény szabadságnak”. Orbán hiába keresi a szavakat: a ráolvasás, a szómágia nem segít, a fasizmus csak fasizmus marad. Rendszere minden elemében ellentéte és tagadása a kereszténységnek...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.