2019. augusztus 4., vasárnap

CSÓR-NEMZETSÉG

HÍRKLIKK
Szerző: LENDVAI ILDIKÓ
2019.08.04.


Az egészről Kolumbusz Kristóf tehet. Ha ő nem fedezi fel felelőtlenül Amerikát, ma is nyugodtan alhatnánk, a Microsoft-botrányról mit sem tudva. Pláne, hogy akkor Microsoft sem volna. Így viszont az okvetetlenkedő amcsik megint cirkuszolnak, épp úgy, mint Vida Ildikó idején. Ahelyett, hogy tanulmányoznák nemzeti történelmünket, ahol olvashatnának a királyi udvarnak szolgálatokat teljesítő "Csór-nemzetség"-ről, és nem piszkálnák a tradícióinkat.(Nem vicc, tényleg ez a nevük.)

Úgy látszik, Trump, aki többek gyanúja szerint maga is becsületes adócsaló, mégsem csinált rendet. Akkor viszont minek lapogatta olyan barátian Orbán hátát, így teljesen elaltatta az éberségünket. És erre tessék, derült égből villámcsapás, az amerikai Igazságügyminisztérium az FBI-jal és a Tőzsdefelügyelettel karöltve kiszagolta, hogy a magyar Microsoft (az amerikai anyacégtől kisírt nagy árengedménnyel) olcsón adta el szoftver-licenceit olyan viszonteladóknak, akik viszont jó drágán adták tovább a puszipajtás állami szerveknek, például magának a stiklik üldözésére hívatott Országos Rendőrfőkapitányságnak és az adóhatóságnak.

Nem kell mondanom, a sápot a szinte semmi munkával leszedő viszonteladók így vagy úgy, de kormányközelinek mondhatók,ezért tudták elnyerni a szoftverekre uniós támogatásból kiírt pályázatokat. Az üzletben például itt is ott is, feltűnik egy-egy Tiborcz: Tiborcz István cégének nyilván jó okkal rendszeresen tejelt az egyik viszonteladó, a testvére: Tiborcz Péter pedig az állami oldalról, az Adó- és Vámhivatalnál felelt akkor az informatikai fejlesztésekért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése