2019. augusztus 4., vasárnap

EZ AZ ORSZÁG NEM A HATALOMMÁNIÁS VEZÉRÉ, NEM A HATALOMNAK BEHÓDOLT EGYHÁZÉ. EZ AZ ORSZÁG MINDANNYIUNKÉ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.08.03.


...Ha kell óvoda, akkor lesz is. Ha négyéves kortól kötelező a kicsiknek óvodába járni, akkor kell óvoda doszt, meg óvónő is. Meg idegek ahhoz, hogy a kormány önkényes döntéseit elviseljük. Orbán Viktor imádja a gyerekeket. Különösen kampány időszakban. Akkor még videót is csináltat róluk. Tavaly szegény rá is pacsált, mert a Nemzeti Választási Bizottság elmarasztalta. Képzeljék, el-ma-rasz-tal-ta Magyarország miniszterelnökét! Gyerekek körében úgy kampányolt, hogy kibiggyesztette a videókat a Facebook-oldalára – a szülők engedélye nélkül. Szegény Orbán. Ja, meg a Czunyiné dr. Bertalan Juditot is megbüntették. Ő az, akinek oktatási államtitkárként vörös pöttyök lepték el a testét, ha gyereket látott, és ki kellett volna találnia, hogy az ország több százezer diákjával mit kellene csinálni. Oktatásilag. Mind a kettőjükre 345 ezer forintos büntetést szabtak ki. Akkor kicsit megroggyant a háztartási büdzséjük, így aztán újabb és újabb közpénz után kellett nézniük, hogy tartsák az addigi luxus színvonat. Tartják.

Orbán Viktor miután önkritikát gyakorolt, úgy döntött, jó fiú lesz, és építtet óvodát. Kap is jövőre 944 millió forintot a Svábhegyi Református Gyülekezet, amelynek Orbán-bán is a tagja. Ebből lesz az óvoda ott, nem tud leszokni rohadt rossz szokásáról, megint a közös büdzsét csapolta meg az egyház javára. Jól van na, a szeged-csanádi püspök meg stadiont épít. Mégis csak szimpatikusabb egy óvoda, nem? Szerencse, hogy szabad vallásgyakorlás van Magyarországon, és mindenki annyit dob bele a perselybe, amennyit akar. De csessze meg Orbán meg a Kiss-Rigó László is, ne a mi pénzükből garázdálkodjanak!

Orbán már tavaly is meglepte a svábhegyi gyülekezetet 27 millió forinttal, a parókia befejezésére. Mit csináljunk, elfogyott a munkálatokra szánt 120 millió forint. Gyorsan segített az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ha már ingyen kapták meg az államtól a 650 milliós, több mint hétezer négyzetméternyi terület tulajdonjogát, akkor csúnya dolog lett volna magukra hagyni őket.

Orbán Viktor a templom évekkel ezelőtti felszentelésén egyébként azt nyilatkozta a Reformátusok Lapjának: a kormány nevében „mélyen motiválva” érzi magát, hogy a teljes befejezéshez még hiányzó összeg minél hamarabb eljusson a gyülekezethez.

Mindent a gyerekekért, a családokért, ez az elve Kiss-Rigó püspöknek is, hadd legyen a szegedieknek gyönyörű stadionjuk, mert a szegediek is arra vágytak, hogy a nyolcezres stadion ára négymilliárd forinttal dráguljon: az eredeti 9,4 milliárdról 13,4 milliárdra emelkedjen. Azt nem tudom, hogy 1981-ben, amikor Kiss-Rigót Esztergomban pappá szentelték, volt-e olyan isteni feltétel, hogy le kell feküdnie a világi hatalomnak, és legalább egy arénát kell építenie az emberek pénzéből. Ha nem volt, akkor annál aljasabb, amit művel a püspök úr...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.