2019. augusztus 10., szombat

FEJLEMÉNY ORBÁN(ÉK) AMERIKAI KITILTÁSI BEADVÁNYA ÜGYÉBEN

HÍRKLIKK
Szerző: N. VADÁSZ ZSUZSA
2019.08.10.


Az Orbán Viktor hivataláig felérő Microsoft-korrupció miatt bejelentés-kiegészítést nyújtott be az amerikai külügy- és igazságügyi miniszternek a jobbközép értékeket valló amerikai Frontiers of Freedom Intézet a tavaly márciusi, a Magnitsky törvény keretében született eredeti beadványhoz – tudta meg a Hírklikk. Ebben a magyar kormányfő és további nyolc család- és szűk körének tagja, valamint politikustársa ellen kértek szankciókat a feltételezett korrupciós tevékenység és az emberi jogok megsértésére irányuló cselekmények miatt. A kiegészítés szerint az újabb „vérlázító” korrupciós ügyben a tavalyi beadványban felsoroltakon kívül újabb magyar hivatalos személyek is szerepet játszottak.

„Orbán Viktor, családtagjai, politikustársai és legszűkebb köre intézményesített, összeesküvés keretében, szándékosan és nagy tételben elkövetett lopások, sikkasztások, csalások és fondorlatos korrupciós ügyletek felelősei azóta, hogy Orbán hatalomra került” – szögezi le a beadvány-kiegészítés, amelyet – miként az eredetit is – Radványi Miklós külpolitikai és biztonságpolitikai szakértő, a magát az emberi jogok és a korrupció elleni küzdelem szószólójaként jellemző intézet alelnöke jegyez. A kiegészítéshez ezúttal nem csatoltak mellékleteket, forrásokat, linkeket (az eredetihez többoldalas jegyzék is készült), aminek az oka az, hogy a Microsoft-botrány „teljes dokumentációja megtalálható az Igazságügy Minisztériumnál”. Csupán arra a Minisztérium által megnevezett két „jól-átgondolt, a Microsoftot és az amerikai adófizetőket megkárosító konspiráció keretében elkövetett csalást” említi külön a most benyújtott dokumentum. És még egy dolgot emel ki az eredeti beadványhoz képest rövid kiegészítés: „a minisztérium végleges jelentése leszögezi, hogy az összeesküvés szálai egészen Orbán Viktor kormányfő hivataláig nyúlnak”.

A botrány kirobbanása után Radványi a Hírklikknek azt mondta, hogy „a Microsoft ügy mindenképpen újabb adalék ahhoz, hogy el kell indítani a hivatalos vizsgálatot. Szerinte ez „mindenképpen rátehet egy lapáttal”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.