2019. augusztus 8., csütörtök

FIDESZ-TÉGLÁK AZ ELLENZÉK SORAIBAN?

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2019.08.08.


Miközben Erzsébetvárosban minden ellenzéki párt felsorakozott az esélyes Niedermüller Péter polgármester-jelölt mögött, az LMP egykori budapesti elnöke, Moldován László váratlanul bejelentette, hogy elindul a polgármesteri címért folyó versenyben. Korábban a börtönbüntetését már letöltő, egykori szocialista Hunvald György is jelezte, hogy ő is ringbe lép a küzdelemben. Az ellenzék gyengítését végzetes hibának tartja a Hírklikknek nyilatkozó Szél Bernadett független parlamenti képviselő.


Elérte már a hír, hogy az LMP új pártelnöke - akinek a neve nem jut eszembe - azon fáradozik, hogy visszavigye a pártba önt és a többi népszerű és kiegyensúlyozó ellenzéki politikust. Mindez logikusnak látszik, hisz nincs női társelnöke a zöldpártnak. Csábítja az ajánlat?


Cseppet sem csábít, sőt kizártnak tartom, hogy az LMP színeiben politizáljak a jövőben.

Akkor sem érdekelné, ha a politika iránt érdeklődőknek újból eszébe junta a pártelnök neve, tehát ha valódi ellenzéki politikát folytatna?

Nézze, ami abban a pártban történt az nem volt véletlen. De számomra az LMP egy lezárt korszak.

Ebből az következik, hogy az LMP politikusai ott üldögélnek a parlamentben, de olyan teljesítményre már nem képesek, amire ön Hadházy, Karácsony társaságában még képes volt?

Az LMP-nek alapvető változásokra lett volna szüksége.

Vége van ennek az LMP-nek?

Nem tudom, de ha igen, akkor azért tragikus, mert az önmagát zöldnek aposztrofáló párt szétesése a globális felmelegedés idejére esik, ami ma az emberiség első számú kihívása. Az viszont már hasznos a politikai közösségnek, hogy az LMP láthatóan részt vesz az ellenzéki együttműködésben. Ez fontos változás, láthatóan találkozik a választók akaratával.

Ha ez az országgyűlési választáson is sikerült volna, akkor ma nincs a Fidesznek kétharmada…

Ez mindenki számára komoly tanulsága a parlamenti választásnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.