2019. augusztus 27., kedd

GÁLÁNSABB IS LEHETETT VOLNA A KORMÁNY A NYUGDÍJASOKKAL

24.HU
Szerző: TAMÁSNÉ SZABÓ ZSUZSANNA
2019.08.27.


A nyugdíjasoknak némi macerával járhat a 9 ezer forint érvényesítése a rezsiszámlában. Az érdekképviseletek vezetői hangsúlyozták, minden forint jól jön a kisnyugdíjasoknak, de ha valóban a gazdaság jó teljesítménye felett érzett örömét szerette volna érzékeltetni a kormány az idősekkel, akkor gálánsabb is lehetett volna. A választások előtti időzítést sem tudták szó nélkül hagyni.

A nyugdíjas érdekvédelmi szervezetek kihagyásával döntött a kormány az önkormányzati választás elé időzített háromszor 3000 forintnyi rezsiutalványról – tudtuk meg a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület elnökétől. Karácsony Mihály szerint számos olyan kérdés van, amit előre tisztázni lehetett volna ahelyett, hogy a válaszokat utólag próbálják kiolvasni a nyugdíjasoknak járó juttatásról szóló kormányrendeletből.

Más ha postán, más ha a szolgáltatónál használják fel a nyugdíjasok


A rezsiutalványt a postán a csekkek befizetésére lehet használni, és a rendelet szerint vissza nem adnak belőle, így érdemes annyi csekket vinni, hogy az összeget teljesen fel tudják használni a kedvezményezettek. Ha nem elég az utalvány a csekkekre, akkor bankkártyáról nem, csak készpénzzel lehet kiegészíteni. Annál viszont, aki közvetlenül a gáz- vagy áramszolgáltatónál használja fel, nem baj, ha az utalvány összege több, mint a fizetendő számla – jóváríják a túlfizetést a következő számlán. Aki tehát kevesebb, mint 3 ezer forintnyi számlát fizetne be a rezsiutalvánnyal, annak érdemes a szolgáltató ügyfélszolgálatára mennie, vagy ha ragaszkodik a postához, több csekket összevárni.

Arról nem tesz említést a rendelet, hogy miként használja fel a rezsiutalványt az, aki egyedi átutalással, csoportos beszedéssel fizeti a számláit A Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke, Némethné Jankovics Györgyi úgy tudja, közvetlenül a szolgáltató ügyfélszolgálatán érvényesíthetik az utalványukat, és ezt mondta Fónagy János államtitkár is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.